[Közlemény] Folytatódhatnak az edzések és a bajnokságok

2020. nov. 11.

Balatonfüreden és Veszprémben is folytatódhat a munka.

Alább olvasható a Magyar Kézilabda Szövetség állásfoglalása.

A Magyar Kézilabda Szövetség a 484/2020. (XI.10.) számú Kormányrendeletet „A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről” sportágra irányuló hatásai kapcsán az alábbi tájékoztatást adja.

A kormányrendelet szerint a versenyszerű sport folytatódhat, amatőr és hivatásos szinten egyaránt, így a szabályozás alapján valamennyi, az MKSZ által kiírt országos bajnoki és kupasorozat folytatódhat, és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt megyei bajnokságok küzdelmei is tovább játszhatók.

A versenyszerűen sportolók számára tartott edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából, edzés vagy sportrendezvény helyszínére közlekedés céljából, edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából este 20 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás.
Ennek értelmében lehet estébe nyúlóan edzésekre járni, tehát 8 óra után edzeni, vagy 8 után hazaérni, vagy 8 után menni edzésre, de okirattal kell ezt igazolni.

A versenyszerűen sportoló, amatőr és a hivatásos sportolók sportlétesítményben, szabadtéren és edzőtermekben is edzhetnek.

Zárt kapus mérkőzések

Valamennyi mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni, az MKSZ Szakmai- és Versenybizottságának 54./2020 (IX.04.) számú határozatában foglalt feltételek szerint, az MKSZ COVID-protokolljának betartása mellett.

A Magyar Kézilabda Szövetség folyamatosan nyomon követi a járványhelyzetet, a jogszabály-változásokat és a sportágon belüli adottságokat, és szükség esetén további döntéseket hoz a versenyrendszerrel kapcsolatos kérdésekről.