46 (!) nap (kényszer)pihenő után győzelem az NBI/B-ben

2020. nov. 30.

Akadémistáink a felnőtt bajnokságokban mérettették meg magukat vasárnap. Előbb a magasabb kategóriában, NBI/B-ben győzelemmel indítottak ifistáink, majd az NBII-ben egy kitűnő játékerőt képviselő ellenfelet csak - helyenként - megszorítani tudtak serdülőink.

Ifistáink másfél (ha az összes sorozatot figyelembe vesszük akkor egy) hónapos szünetet követően léptek pályára újból tétmérkőzésen. A hosszú kihagyás érződőtt is fiataljainkon, a hibák ellenére azonban a legfontosabb, hogy sikerült itthon tartaniuk a két pontot a PEAC ellen.
 
Kis Ákos, a BFKA Balatonfüred U22 vezetőedzője:
„Egy rendkívül hosszú kihagyás után játszottunk újból mérkőzést, amely az első állomása egy újabb hosszú sorozatnak. Remélhetőleg az már mérkőzésekből és nem szünetekből fog állni. Természetes, hogy megmutatkozott a kihagyás a srácokon, és bár a négy gól nem tűnik nagy különbségnek, de a mérkőzés végkimenetele nem volt kérdéses. Bízunk benne hogy a következő mérkőzéseken még jobbak leszünk, és a sikeres szereplés jó játékkal is fog párosulni.”
 
NBI/B-Nyugat
BFKA Balatonfüred - PEAC 35:31 (17:14)
Legjobb góllövők: Brandt, Szűcs (5-5), Draskovics, Freuenberger, Jánosi, Kretz, Szmetán (mind 4 gólosak)
Az első meccset egy NBII-es találkozó követte az Eötvös Iskola sportcsarnokában. Serdülőink a kiváló erőkből álló komáromiakat fogadták. Sajnos ezen a mérkőzésen már az elején eldőlni látszott a végső győztes kiléte, a korán összeszedett nagy hátrányt ledolgozni nem, csak tartani tudta a jól küzdő, fiatal füredi társaság.
 
Török Lajos, a BFKA Balatonfüred U23 vezetőedzőjének távollétében, Kis Ákos a BFKA Balatonfüred szakmai igazgatója értékelte az összecsapást: 
 
„Egy nagyon masszív, edzésben lévő, NBI/B-s feljutási célokkal érkező csapat látogatott hozzánk, a mi fiataljaink pedig az elején megilletődötten mentek bele a mérkőzésbe a rutinos, kemény ellenféllel szemben. Ennek ellenére ez egy rendkívül hasznos meccs volt, jó megmozdulásokkal egyéni és csapatszinten is. Jól küzdöttek és bizonyították a 2004-es fiatalok, hogy lehet rájuk számítani. Kár az első tíz-tizenötpercért, de összességében megérdemelten nyert a Komárom, gratulálok ellenfelünknek!”
 
NBII-Észak-nyugat
BFKA Balatonfüred U23 - Komárom VSE 25:33