Értékes 2 pontot hoztunk el Győrből

2020. dec. 11.

A BFKA Balatonfüred ifjúsági csapata végig kézben tartva az összecsapást; magabiztos, ötgólos sikert könyvelhetett el idegenben a kiváló erőkből álló AGROFEED-ETO SZESE együttesével szemben.

Az első negyedórában egyenrangú ellenfélnek bizonyult a két csapat, a 18. percben azonban megszereztük a vezetést, amelyet innentől fogva egy pillanatra sem adtunk át a hazaiaknak. Kisebb megingásaink voltak, aminek köszönhetően a nyolcgólos előnyből a vége öt lett, de így sem lehet okunk panaszkodásra.
 
Kis Ákos, a BFKA Balatonfüred ifjúsági csapatának vezetőedzője:
„Szerencsére volt időnk felkészülni a mérkőzésre, így amit begyakoroltunk, azt összességében sikerült is megvalósítanunk. Apró kihagyásaink voltak a második félidőben, aminek köszönhetően kicsit közelebb zárkózott az ellenfél. Vasárnap jobban kell figyelnünk erre, mert az NBI/B-ben ezeket a megingásokat könyörtelenül kihasználják a rutinosabb csapatok. Értékés győzelmet szereztünk, kevés csapat fog két ponttal távozni Győrből.”
 
Ifjúsági I. osztály-Nyugat
AGROFEED-ETO SZESE – BFKA Balatonfüred 28:33 (12:17)
Legjobb góllövőink: Valler, Jánosi (5-5), Kretz, Hutvágner, Szmetán (4-4)
 
Ez a győzelem azt jelenti számunkra, hogy az ETO-t a 7. helyre szorítottuk, míg mi feljöttünk a 3. pozícióba. Az előttünk álló NEKA-nak 2 ponttal (igaz, 1 mérkőzéssel is) többje van, míg az első helyezett PLER 5 ponttal előz meg bennünket, de ők 3 meccsel többet játszottak.