Két idegenbeli meccs, három pont

2020. okt. 19.

Két mérkőzést játszottak a hétvégén a felnőtt bajnokságokban a BFKA Balatonfüred korosztályos csapatai. Az NBI/B-ben egy döntetlenre futotta ifistáink erejéből, míg az NBII-ben sikerült diadalmaskodni serdülőinknek.

Lipóton vendégeskedett a BFKA Balatonfüred U23-as csapata, ahol bravúros győzelmet arattak Török Lajos tanítványai.
 
Török Lajos, a BFKA Balatonfüred U23 vezetőedzője:
A csapat motivációs bázisa sokkal magasabb szinten volt, mint az első fordulóban. A Lipót a Szese-Győrből erősített jó pár játékossal. Az l. félidőben jól védekeztünk, de kevés volt a védett labdánk. A támadásban Horváth Tamás beállítása sokat segített az átlövő játékunkon. A második félidő elején 5:1-es védekezésre álltunk át, Tóth Noel pedig rendkívül agresszíven védekezett elől. Szerencsénkre a Lipót elfáradt és könnyű indításos gólokat tudtunk elérni, annak ellenére hogy a támadójátékunk megakadt, és mi is sokat hibáztunk. A ll. félidőben a kapus teljesítményünk is feljavult, a játékrész elején megszerzett különbséget pedig végig tartani tudtuk, úgy hogy mindenki szóhoz jutott.
 
Lipóti SKFT - BFKA Balatonfüred U23 27:33
 
A BFKA Balatonfüred U22-es csapata másodszor lépett pályára idén az NBI/B-ben, és bár egy pontot elhoztak Ajkáról, Kis Ákos szerint inkább egy pontot otthagytak.
 
Kis Ákos a BFKA Balatonfüred U22 vezetőedzője:
„Kezünkben volt a lehetőség, hogy megnyerjük a mérkőzést, de úgy látszik, túl kimerítő volt ez a hét számunkra. Fásult, fáradt lett a társaság szombatra, nem tudtunk olyan sebességgel játszani, ahogy az elvárható lett volna.”
 
KK Ajka - BFKA Balatonfüred U22 25:25
Legjobb góllövőink: Ág, Draskovics, Szmetán (5-5-5), Brandt (4)