[Veszprém] Interjú a BFKA Veszprém új gyógytornászával, Berta Klárival

2021. márc. 05.

Klári a héten csatlakozott a BFKA Veszprém edzői stábjához

A fiatal sportolók esetében az edzések és mérkőzések mellett fontos a megfelelő rehabilitáció is. Ebben segített eddig Bundschuh Móni gyógytornászunk, aki most kollégát kapott, Berta Klári személyében. 

-Szia Klára, mesélj magadról egy picit, hogyan kerültél a BFKA Veszprémhez, milyen úton jutottál el idáig?

- Sziasztok! Nem volt egyszerű, rengeteg dolog történt addig, amíg eldöltöttem, hogy gyógytornász szeretnék lenni. 
Korábban versenyszerűen kézilabdáztam, ekkor egy sérülés miatt kerültem először kapcsolatba magával a gyógytorna fogalmával. Mivel akkoriban közgazdásznak készültem, így mondhatni nem sok esély volt arra, hogy egyszer itt beszélgessünk. (nevet) Szüleim a tanári pályát választották, így még a család általi kötődés sem volt meg. Folyamatosan gond volt a térdemmel, így négy műtét és több óra rehabilitáció után eldöntöttem, hogy szakítok az akkori jövőképemmel és elkezdek a gyógytorna szépségeivel komolyabban is foglalkozni. 
2013-ban már a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán Gyógytornász szakirányú képzést folytattam, ahová egészen 2018-ig kötődtem, ekkor diplomáztam, így hivatalosan is diplomás gyógytornásznak számítottam.
A szakmai kihívások ezután kezdődnek igazán, hiszen itt határozottan tartja magát a mondás, hogy a gyakorlat teszi a mestert. Szerencsém is volt, hiszen a hivatásomon túl más területekre is bepillantást nyerhettem. Egy budapesti magánpraxisban rehabilitációval foglalkoztam, nagyrészt kézilabdásokkal, így mondhatni a gyógytorna és a kézilabda közötti kapocs ekkor teljesedett ki. 
Ezután a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában (Honvédkórház) folytattam a tapasztalatszerzést. Itt keresztszalag utáni rehabilitációban segítettem.
 
- Igazán kalandos az utad, mit vársz a veszprémi évektől?
 
- Fontos, hogy szakmailag és emberileg is fejlődjek, szeretek csapatban dolgozni, kihívásnak tekintem az elkövetkező időszakot. 
Azt gondolom, hogy kiváló lehetőségek várnak rám, minden adott, hogy ismét elérjem személyes céljaimat. 
 
- Sok szó esett a szakmáról, munkáról, mi a helyzet a szabadidőddel? Miket szeretsz csinálni?

- Imádom a természetet, a séta igazán kikapcsol. A család eddig is fontos szerepet töltött be az életemben, a velük töltött minőségi idő szintén feltölt. 
 
Köszönjük szépen az interjút, sok sikert nálunk, Klári! :)