[Veszprém] Interjú Szigeti Csongorral, a BFKA Veszprém csapatának atlétikaedzőjével

2020. okt. 16.

"Hosszútávban gondolkodom, amiket apró lépésekben kell folyamatosan megvalósítani."


Mesélj egy kicsit, hogyan kerültél a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémiához
 
Már tavaly foglalkoztam a fiatalok egy csoportjával viszont ebben a szezonban már az U16os korosztálytól az U19-es korosztályig segítem a csapatok munkáját, mint atlétikaedző.
 
Mi is pontosan egy atlétikaedző feladata a kézilabda világában, hogy telnek az edzések?
 
Gyorsulás, dinamika, a helyes futótechnikák elsajátítása, állóképesség javítás, csak pár dolog, amivel minden egyes alkalommal foglalkozunk az edzéseken.
 
Viszonylag nagy csapattal dolgozunk nap mint nap a fiatalokért, ennek részeként van jelen az atlétika is, de a gyógytornász, az erőnléti edző, vagy éppen a humánkineziológus is ennek a csapatnak a része. Felmérünk, tervezünk, megvalósítunk.
Állandó körforgásban vagyunk, de remek csapattal és remek fiatalokkal tölthetem a napjaimat, aminek nagyon örülök.
 
Nagyon fontos, hogy lehetőleg fiatalon tudjunk adni egy alapot a sportolóknak, ezért is volt egy kicsit nehezebb az elején, hiszen itt már 16-17 éves kézilabdázók is vannak, akiknél muszáj volt újra megtanítani a helyes mozdulatokat, technikákat.
 
Én a kézilabda világában a labda nélküli edzéseket tartom, ami legalább annyira fontos, mint egy jó lövéstechnika elsajátítása.
Kemény alapozást kaptak a fiúk, sajnos a jelenlegi vírushelyzet mindent átírt, de én az elvégzett munkában hiszek. Most ugyan nem, vagy csak otthon, egyénileg tudnak edzeni a játékosok, de remélem hamarosan ismét személyesen vezényelhetek edzéseket a társaságnak.
 
Hosszútávban gondolkodom, amiket apró lépésekben kell folyamatosan megvalósítani. Úgy érzem, a tudatosság a legfontosabb az utánpótlásban. Napról napra, hónapról hónapra kell teljesíteni.
              
Sok sikert kívánunk Veszprémben, Csongor!