Veszprém | 2021. okt. 13.

A veszprémi utánpótlásból | Palasics Kristóf

Fiatal kapusunk idén már az élvonalban edződik.
Hogyan emlékszel vissza a veszprémi utánpótlásban töltött időszakodra?
 
A veszprémi utánpótlásban eltöltött időszakra mindig nagyon szívesen fogok visszagondolni. Nagyon sokat tanultam, megéltem sikereket és kudarcokat is, emellett nagyszerű edzők keze alatt dolgozhattam, akik megtanították nekem, hogyan érhetem el a céljaimat. Itt kóstoltam bele igazán, milyen is az, amikor profi kézilabdázóvá szeretne válni valaki. Boldog  vagyok, amikor ezekre a pillanatokra gondolok.
 

Mik voltak neked a legjobb pillanatok a veszprémi utánpótlásban?
 
Nehéz kiragadni dolgokat, de talán amikor Ivo Diaz csapatával megnyertük a serdülő bajnokságot, vagy amikor jelenlegi csapatom, a NEKA ellen egy utolsó másodpercben szerzett góllal győztünk Balatonbogláron. Fiatal veszprémi utánpótlás játékosként meghatározó pillanat volt az életemben az, amikor először kerültem fel a felnőtt csapathoz. Olyan játékosokkal edzhettem, akik közül sokan a példaképeim. Nagyon jó csapatunk volt az NB I/B-ben, a pályán és azon kívül is rendkívül jó közösséget alkottunk. 
 
Mit üzennél a jelenleg is a veszprémi utánpótlásban kézilabdázó fiataloknak?
 
Használjatok ki minden egyes pillanatot, mert ettől lesztek jobb játékosok. Sok apró momentum fogja meghozni az igazi nagy áttörést a pályafutásotokban. A sikerek mellett a kudarcokat is helyükön kell kezelni, tanulni kell mindenből. 
 
Hogy érzed magad a NEKA csapatánál, mik a terveid a jövőre nezve?
 
Nagyon jól érzem itt magam, jó a csapat és a szakmai stáb is. Jó hangulatban készülünk minden mérkőzésre. Nagy fejlődési lehetőség mindenki számára, hogy a felnőtt első osztályban bizonyíthatunk. Meghatározó teljeítményt szeretnék elérni a junior válogatottal is, valamint - ha lesz lehetőségem - egyszer külföldön is ki szeretném próbálni magam.
Emellett, mint minden egykori veszprémi fiatalnak, ha az élet is úgy hozza, egyszer ismét magamra ölthessem a Telekom Veszprém mezét. 
 
Sok sikert kívánunk Neked, Kristóf!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KÖVESS MINKET!

PARTNEREINK