Veszprém | 2021. okt. 08.

A veszprémi utánpótlásból | Uros Borzas

Egykori balátlövőnk még mindig boldogan tekint vissza a veszprémi időszakra.
Hogyan emlékszel vissza a veszprémi utánpótlásban töltött időszakodra?
 
- Boldog vagyok, ha azokra a pillanatokra gondolok. A Telekom Veszprém akkori junior csapatához kerültem, mellette lehetőségem volt a felnőtt kerettel edzeni. Nagyszerű közegben játszhattam, a pályán és azon kívül is remekül megértettük egymást.
A NEKA csapatától igazoltam Veszprémbe, az itt eltöltött másfél év rendkívül hasznos volt a pályafutásom szempontjából. Igyekeztem tanulni mindenkitől, úgy érzem nagyon sok tapasztalatot szereztem. Keményen edzettünk, mérkőzéseket játszottunk és egyszer csak azt vettem észre, hogy akiket addig a TV-ben láttam, azok az emberek a mindennapjaim részévé váltak. Nagyszerű csapatunk volt, kiváló edzőkkel, remek körülményekkel.
A veszprémi mezt mindig megtiszteltetés volt felvenni, teljesen mindegy, melyik korosztályról van szó.
 
Mik voltak számodra a legjobb pillanatok?
 
- Természetesen az, amikor győztünk! (nevet) 
Az erőnléti edzések, a „spanyol” szisztéma elsajátítása, egy – egy lövés, tanács olyan játékosoktól, akiket én még nagyon fiatalon láttam. Sok pillanat van, úgy érzem a Veszprémben töltött időszakban szinte minden nap tanultam, tapasztaltam valami újat, a pályán és azon kívül is. Sokan segítettek, bátorítottak, ha volt egy rosszabb időszak. Vannak dolgok, amik azóta sem változtak, mindig, minden mérkőzésen a maximumra törekszem.
 
 
Mit üzensz a BFKA Veszprém játékosainak?
 
- Legyenek türelmesek, kitartóak, keményen kell edzeni minden nap és soha nem szabad feladni az álmaikat! A befektetett munkának mindig van eredménye. Üdvözlöm a „kis testvéremet” Pergel Andrejt, aki jelenleg BFKA Veszprém U21 csapatának játékosa :)
 

Hogy érzed magad külföldön, mik a terveid a jövőre nézve?

Nagyon jól érzem magam, jelenleg a francia élvonalbeli FENIX Toulouse Handball csapatában játszom. Fejlődni szeretnék minden nap és 100%-ot kiadni magamból.
Szeretnék Szerbia válogatottjának utazó keretében lenni a januári Európa-bajnokságon és egy szép napon érett, kész játékosként visszatérni Veszprémbe!

 
Köszönjük Uros az interjút! Minden jót kívánunk Neked!
 

Névjegy
 
Név: Uros Borzas
Születési hely, idő: Zenta, 1999.07.28
Magasság: 198 cm
Poszt: Balátlövő
Jelenlegi csapata: FENIX Toulouse Handball
KÖVESS MINKET!

PARTNEREINK