BFKA | 2023. máj. 16.

Beharangozó: BFKA Balatonfüred - BFKA Veszprém

Jön a mindig pikáns mérkőzésnek ígérkező BFKA Balatonfüred - BFKA Veszprém rangadó.
A találkozót a veszprémiek várják kedvezőbb helyzetből, a vendégek a 4., míg a fürediek a 16. pozíciót foglalják el a tabellán. Ugyanakkor a hazaiak a legutóbbi bajnokin egygólos győzelmet arattak, míg a bakonyiak a jó erőkből álló DEAC otthonában hullajtottak pontokat.
 
A két csapat decemberi mérkőzésén 26:20-ra a Veszprém nyert. Ezen az összecsapáson a találatok mindkét oldalon meglehetősen egyenlően oszlottak el, a mezőny legeredményesebb játékosa az 5 gólig jutó Almásy Richárd (BFKA Veszprém) volt. Almásy az elmúlt fordulóban a DEAC kapuját négyszer vette be, akárcsak Szabó Tas, míg a legjobb formát Pintér Benedek mutatta, aki hatszor talált be. 
 
A másik oldalon a legutóbbi játéknapon Jánosi Tamás (6 gól), Mellák Bence (5) és Tóth Levente (5) mutatott kiemelkedően jó teljesítményt, aki így nyilatkozott nekünk a mérkőzést megelőzően: 
 
 
"Szerdán a Veszprém csapatát fogadjuk. Szeretnénk gyors játékkal és kemény védekezéssel egy jó mérkőzést játszani és 2 pontot szerezni!"
 
A füredi vezetőedző, Kis Ákos is derűlátóbban fogalmazott a hétvégi siker után:
"Próbáljuk ugyanazt a felfogást követni, amit az előző mérkőzésen. Az Ózdhoz hasonlóan a Veszprém ellen is egy szoros meccsen maradtunk alul idegenben. Hazai pályán megpróbáljuk kiharcolni az újabb győzelmet."
 
Dinko Dankovic, a BFKA Veszprém NB I/B csapat vezetőedzője így nyilatkozott: "Kemény utolsó hét vár ránk, hiszen 2 bajnoki mérkőzésen is bizonyítanunk kell. Egy házi rangadón mindig jó pályára lépni a Füred ellen. Úgy gondolom, a múlt hétvégéből kiindulva még motiváltabbak vagyunk a győzelemre, és szeretnénk szép eredményekkel zárni az idei szezont."
 
A veszprémi keret balszélső játékosát, Bőti Dominikot is mikrofonvégre kaptuk a találkozó előtt:
 
 
"Nagyon motiváltan készülünk a Füred elleni mérkőzésre, mivel szeretnénk megmutatni, hogy milyen a csapatunk karaktere. A játékunknak legfontosabb összetevője az agresszív védekezés lesz. Ha ez, illetve a kellő koncentráció is megvan, akkor a két pontot is haza tudjuk hozni."

2023. május 17. | 18:00 | BFKA Balatonfüred – BFKA Veszprém (NB I/B, 30. forduló) | Eötvös Sportcsarnok, Balatonfüred
 
Mi mást írhatnánk: Hajrá, BFKA!
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK