Veszprém | 2023. nov. 09.

Beharangozó: Budai Farkasok Rév - BFKA Veszprém

A héten a tavaly még NB I-es Budai Farkasok otthonába utazunk.
Az NB I/B bajnokság 10. fordulójában a BFKA Veszprém a Budai Farkasok ellen lép pályára idegenben. A mérkőzés 17:30-tól veszi kezdetét Budaörsön, a Városi Sportcsarnokban.
 
A válogatott hét után folytatódnak a bajnoki küzdelmek U21-es csapatunknak. Legutóbb a Mezőkövesd ellen léptek pályára fiataljaink hazai környezetben és 8 góllal sikerült is győzedelmeskedni felettük, így továbbra is a Győrrel holtversenyben vezetjük az NB I/B bajnokságot. A Budai Farkasok egy év első osztálybeli tagság után került vissza az NB I/B-be és jelenleg 4 győzelem és 5 vereséggel a tabella 12. helyén helyezkednek el. Legutóbb a Győrtől kaptak ki idegenben 16 góllal.

 
A két csapat a 21/22 szezonban találkozott legutóbb egymással. Itthon 5 góllal (34:29-re) sikerült ellenük nyerni, míg idegenben 28:28-as végeredménnyel tudtunk tőlük pontot rabolni. A szombati mérkőzésen egy ismerős arccal is találkozhatunk, ugyanis volt akadémistánk, Nánási Lajos Bálint is tiszteletét teheti a találkozón.
 
A mérkőzés előtt balátlövőnk, Jajic Damjan osztotta meg velünk gondolatait:
 
 
A szombati találkozót megelőzően a Budai Farkasok trénerét Ifj. Kiss Szilárdot, és vezetőedzőnket, Dinko Dankovicot kérdeztük, milyen várakozásaik vannak a találkozót illetően.

Ifj. Kiss Szilárd: ”Több mérkőzését is visszanéztem a veszprémieknek. A játékukból az látszott, hogy egy fiatalos, lendületes csapat és remekül össze vannak szokva, hiszen sokuk évek óta együtt kézilabdázik. Talán ez a legnagyobb erősségük is. A mi csapatunk alapozása jól sikerült a szezon előtt, azonban nem teljesen úgy kezdődött számunkra a bajnokság, ahogy szerettük volna. Több utánpótlásbeli játékost is be kellett építeni a csapatba, akiknek nem volt eddig még felnőtt osztálybeli tapasztalatuk és most próbálnak bele szokni ebbe a közegbe. Másrészt pedig sérülésekkel is bajlódunk, így biztosan nem fogunk tudni teljes kerettel kiállni szombaton, de a győzelemért igenis meg fogunk küzdeni.”

Dinko Dankovic:”A válogatott szünet után kell újra formába lendülnünk és felvennünk a ritmust. Ezen dolgozott a csapat a héten. A tavaly még első osztálybeli ellenfelünkkel úgy gondolom egy ki-ki párharcra kerülhet sor szombaton. Készülünk a remek kerettel rendelkező Budai Farkasok ellen és szeretnénk jó tapasztalatokkal távozni onnan.”
 

A szombati összecsapáson Haskó Tamás Károly és Natkai Norbert fújja a sípot, a hivatalos személyek pedig Németh Miklós és Csőregi László András lesznek.
 
2023 november 11. | 17:30 | NB I/B 10. forduló | Budai Farkasok Rév - BFKA Veszprém | Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand | Budaörs
 
 
 
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK