Veszprém | 2023. szep. 15.

Győzelem a PLER ellen

ól védekezéssel és szép végjátékkal sikerült távol tartani a PLER csapatát a kaputól, így megszületett az első mai győzelmünk.
A PLER nyitotta a mai első mérkőzést, és egyből kiharcoltak egy hétméterest, amivel első góljukat is megszerezték. Egy perccel később Szeip tudott helyzetbe kerülni és érkezett a veszprémiek első gólja is. A masszív védekezés letörte a második hullámot, de egy technikai hiba miatt nem sokáig örülhettünk a labdaszerzésnek. Pár perces állóháború után Petrik szerzett labdát és könnyedén betalált az üres kapuba. A lendülettől vezérelve a budapesti keret megszerezte második gólját, ám Fehér és Petrik kontrázott utána középről (7. perc, 4-2). Jó blokkokkal tartotta távol a hatos vonaltól ellenfelét a piros csapat, ám így is fel tudták hozni magukat a kékek. Újabb technikai hiba miatt gól nélkül maradtunk, így ismét vezetett, a 13. perc végére 5-7 lett a találatok aránya. Ekkor kért időt Iváncsik Tamás, a megbeszélt taktika következtében Viczina és Szeip hamar be is talált, ezzel egalizáltak egy perc alatt. Gyors gólok váltották egymást, és egy szabálytalan mozdulat miatt Viczina két percre a kispadra kényszerült, Bainak pedig egy újabb hetessel kellett megbirkóznia – sajnos ezúttal sem sikerült kifogni (17. perc, 9-10). Fehér és Békési gólja révén a 22. percre sikerült ismét egyenlőre hozni az állást, ekkor a fővárosiak is az időkéréshez folyamodtak (12-12). Hatásosnak bizonyult megbeszélés, hiszen hamar két góllal folytatták a meccset a kékek. A félidő utolsó percében kapott először lehetőséget a BFKA hetesre, de kapufát talált Czinczás lövése. Még esélye volt a PLER-nek a támadásra, ám ez már nem végződött góllal, így a 25. percben 12-14 különbséggel mentek pihenőre a csapatok.

A BFKA kezdte a második félidőt, de hamar kikerült a kezükből a labda, ám a PLER sem tudta megrezgetni a hazai hálót. 2 perc után jött az első veszprémi gól, majd másfél perccel később jött Petrik találata is, amivel ismét egyenlő lett az állás. A vendégek középről érkezett góljai mellett Szabó szerzett a szélről két újabb találatot nekünk. Fellendült a veszprémi védekezés, és egy jól ütemezett labdaszerzés után gyors lerohanásból szerzett gólt Petrik. Felfokozott hangulatban folytatódott a mérkőzés, mindemellett felváltva lőtték egymásnak a gólokat a csapatok (34. perc, 19-19). A 35. percben Petrik lőhetett hétméterest, ami ezúttal betalált, majd Czinczás is góllal gazdagította a hazaiakat, Lackenbacher pedig a kapuban fogott labdát. Felpörgött a piros keret, hiszen Szeip kétszer is betalált, így már 23-20-ra ment el a Veszprém a mérkőzés háromnegyedénél. Az utolsó 10 percet két kapufával kezdtük, de jó védősor sorakozott fel a mi vonalunknál is, így a PLER nem tudott 2 gólnál közelebb kerülni – ebben Lackenbachernek is oroszlánrésze volt a kapuban. Vudi góljával már 24-21 lett a különbség a 43. percben, ám kisvártatva emberhátrányba kerültünk két percre. Ez elég volt a PLER-nek a felzárkózásra, de még mindig a Veszprémnél volt az előny. A szélről Szabó remekelt továbbra is, középről pedig Szeip húzott be egy bombát, és egy kétpercet is kiharcolt, így két és fél perccel a vége előtt már 5 gól volt a különbség a hazaiak javára. a 49. perc közepén kért újból időt a fővárosiak vezetőedzője, ám nem sikerült faragni a hátrányól, sőt, Lackenbacher egészpályás gólt lőtt a kapuból. A végjátékban még egy utolsó blokkal feltartotta a védelmünk a PLER-t, így 29-23-as eredménnyel zárult a találkozó.
 
Iváncsik Tamás vezetőedző a mérkőzést követően elmondta: "Az első félidőben sokkal több hibával játszottunk mind védekezésben, mind támadásban, de ezen javítottunk a második játékrészben. A szünetben sok mindent kellett átbeszélnünk, de a második félidőben a megtárgyaltak szerint játszottak a fiúk, sikerült mindazt megvalósítani, ami szóba került. Ez mindenképpen kellett ahhoz, hogy ma itthon tartsuk a két pontot."
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK