BFKA | 2022. aug. 03.

Kis Ákos: Kulcsszerep hárulhat akadémistáinkra az Európa-bajnokságon

A magyar ifjúsági kézilabda-válogatott holnap megkezdi szereplését a montenegrói Európa-bajnokságon. Az esemény kezdete előtt egy nappal a csapat másodedzője - akadémiánk balatonfüredi szakmai vezetője -, Kis Ákos adott tájékoztatást.
Megérkezett a magyar ifjúsági válogatott Podgoricába, ahol már holnap „élet-halál” mérkőzést vívnak a fiúk Németország ellen. A csoportban még Lengyelország és Izland vár a magyar csapatra. Ugyan veretes névsor, de az elmúlt időszak tapasztalatai alapján Kis Ákosék önbizalommal telve várják a megmérettetéseket.
 
Fotó: MKSZ
 
„Nagyon jól sikerült a felkészülésünk. A lényeg az volt, hogy sérülések nélkül végig tudtuk csinálni ezt a 4-5 hetet, és olyan erős riválisok ellen tudtunk megmérkőzni, mint Dánia, Szerbia, Horvátország, Portugália vagy Szlovénia. Sajnos az utolsó pillanatban a vírus miatt egy cserét kellett eszközölnünk, de ettől eltekintve hála Istennek nem voltak megbetegédesek.
 
A szakember kérdésünkre a célkitűzésekről is szót ejtett.
 
Szeretnénk a legjobb 8 közé kerülni, ehhez a csoport első két helyének valamelyikén kell végeznünk. A felkészülés vége felé sokat elemeztük az ellenfeleinket is. Mind a három csoportriválisunk igen erős csapat, de megvertünk hasonló stílusú együtteseket a felkészülés folyamán. Döntő lesz, hogy ki fog jobban alkalmazkodni a helyi viszonyokhoz, illetve hogy a játékvezetők milyen felfogásban vezetik majd a mérkőzéseket.
 
Végezetül azt is megtudhattuk Kis Ákostól, hogy a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia tagjainak (Bőti Dominik, Nagy Ádám - BFKA Veszprém, illetve Lovistyek László - BFKA Balatonfüred) milyen szerep juthat majd az EB-n.

„18 fős a keret, két cserelehetőségünk van, de minden bizonnyal mind a 3 akadémista stabilan a 16-os keret tagja lesz. Bőti Dominik beugróként csatlakozott hozzánk, neki sajnos kimaradt a felkészülés, de azért is hívtuk be, mert szükség lesz a játékára. Lovistyek Laci és Nagy Ádi stabil tagjai a válogatottnak, nagy szerep hárulhat rájuk, de ez igaz a keret minden egyes tagjára, ugyanis továbbjutás esetén durván 10 nap alatt 7 meccset játszunk, ezt a sorozatterhelést nem is lehet egy sorral végigcsinálni.”
 
A BFKA oldalain folyamatosan beszámolunk majd a válogatott eseményekről. Hajrá, Magyarország!
 
 
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK