Kettős siker idegenben

2020. okt. 22.

Mindkét I. osztályú bajnoki mérkőzésüket megnyerték akadémistáink Budakalászon. Serdülőink egy rendkívül kiélezett meccsen gyűjtötték be a két pontot, míg ifistáink már magabiztosabban, nyolc góllal bizonyultak jobbnak vendéglátóinknál.

 
Török Lajos, a BFKA Balatonfüred serdülő csapatának vezetőedzője:
„Összességében gyenge teljesítménnyel tudtuk megszerezni idegenben a két pontot. Jobb kettes védőink nem tudták megakadályozni a Budakalász balátlövőinek kifelé irányuló betöréseit. Támadásban pedig az ellenfél nagyszerűen védő kapusa bizonytalanított el bennünket. Nem tudtunk 4 gólról átlépni az 5 gólos vezetésre, így a végjátékot saját magunknak tettük nehézzé. Gyenge játékkal szerzett két pont, mindig értékes, pláne idegenben. Támadásban Tősér Máté hátán vitte a csapatot, gólerős játékával.”
 
Budakalász serdülő - BFKA Balatonfüred serdülő 23:25
Legjobb góllövőink: Tősér (10), Hermann (4), Tóth N. (3)
Kis Ákos, a BFKA Balatonfüred ifjúsági csapatának vezetőedzője:
Örülök a győzelemnek, ugyanis egy nehéz ellenféllel szemben sikerült diadalmaskodnunk. Szerencsére meg tudtuk valósítani az elmúlt időszakban gyakorolt elemeket, ennek köszönhetően szép lassan kialakult a megérdemelt különbség a két csapat között. Ehhez kellett a jó kapusteljesítmény mellett az is, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok is meghálálták a bizalmat.

Budakalász ifjúsági - BFKA Balatonfüred ifjúsági 29:37
Legjobb góllövőink: Jánosi (9), Fadhle (7), Mellák (6), Frauenberger (5)
Serdülőink győzelmükkel az országos bajnokság tabellájánák első (!) helyére ugrottak. Hozzájuk hasonlóan ifjúsági együttesünk is százszázalékos, Kis Ákos fiai azonban egy meccsel kevesebbet játszottak közvetlen riválisaiknál.
 
Serdülő I. osztály-Nyugat
 
Ifjúsági I. osztály-Nyugat