Körkép a hétvégi mérkőzésekről

2021. szep. 14.

A BFKA Balatonfüred csapatai négy alkalommal léptek pályára a hétvégén, ebből háromszor is győztesen hagyhatták el a játékteret. Összefoglaltuk a történteket.

U16 I. osztály
Optimum Solar - Békési FKC – BFKA Balatonfüred 18:25
Legjobb füredi góllövők: Draskovics Vilmos 7, Pernesz Levente 5, Lukács Zétény 3.
 
Külön kiemelendő, hogy szélről 12-szer(!) találtak be a fiúk.
 
Székely Kristóf vezetőedző, U16: „Fontos volt, hogy sikeresen kezdjük el a szezont. Szerencsére a hosszú utazás után az első félidei hibákat sikerült kiküszöbölni a második játékrészben. Örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani.
 
Dolgozunk tovább, izgatottan várjuk a következő mérkőzésünket – immár hazai pályán.
Serdülő I. osztály - Nyugat
Budakalász Kézilabda Zrt. – BFKA Balatonfüred 22:32
Legjobb füredi góllövők: Lukács Zétény 6, Bíró Armand Csörsz és Egri Dániel 5-5 
 
Illés Márton vezetőedző, serdülő: „Rendkívül pozitív volt ez a találkozó, fegyelmezetten és összeszedetten játszottuk a fiúk. Tipikus első meccs volt, pedig nem könnyű a srácok dolga. Új edző, új összeállítás, ennek ellenére nagyon határozottan kezdtünk, 7-8 percig gólt sem kaptunk. Nagyon örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni a mérkőzéshez.
 
Csütörtökön hazai pályán fogadjuk a Veszprémi KKFT-t. Lényegesen nehezebb mérkőzésre számítok, de úgy érzem, hogy egyben van a társaság, jó közösséget alkotunk. Ha nem lesz bennünk felesleges görcsösség, akkor ilyen játékkal itthon tudjuk tartani a két pontot.”

Ifjúsági I. osztály - Nyugat
Budakalász Kézilabda Zrt. – BFKA Balatonfüred 25:23
Legjobb füredi góllövők: Zajácz Kristóf és Horváth Tamás 5-5, Hermann Hunor 3
 
 
Török Lajos vezetőedző, ifjúsági: „Az első 25 percben jól kézilabdáztunk egy-egy védekezési hibától eltekintve. A második félidőt rosszul kezdtük emberhátrányban és az ekkor kialakult 2-3 gólos hátrányt egészen a mérkőzés végéig cipeltük. Az ellenfél nagy magasság és súlybeli előnyben játszott. A csapat emelt fővel veszített.
 
Idén fiatal csapattal fogunk versenyezni az ifjúsági bajnokságban.”

NB I/B Férfi - Nyugat
Budakalász Kézilabda Zrt. – BFKA Balatonfüred 22:32
Legjobb füredi góllövők: Szmetán Máté 10, Jánosi Tamás 7, Határ Péter 6
 
Kis Ákos vezetőedző, NB I/B: „Az első bajnoki mindig egy egészen más hangulatú mérkőzés, mint a többi. A felkészülés után mindenki nagy lendülettel vág neki az új szezonnak. Nagy jelentőséggel bírt ez az összecsapás számunkra. A legfontosabb, hogy győzni tudtunk, aminek nagyon örülünk. Egy félidő kellett hozzá hogy el tudjunk kezdeni magabiztosabban játszani. Végig jó védekezés jellemzett bennünket, azonban a különbség kialakításához a második félidei jó kapusteljesítmény is kellett. Akadtak kiemelkedő egyéni teljesítmények, de ami kifejezetten tetszett, hogy igazi csapatként játszottunk az egész mérkőzésen, együtt akartuk a sikert. Azon dolgozunk, hogy ez az akarat és küzdeni tudás megmaradjon az egész szezonban.

Jövő hétvégén a PLER otthonába látogatunk. Az egyik, ha nem a legerősebb összeállítású csapat az övék az NB I/B nyugati szekciójában. Minden tőlünk telhetőt megteszünk a héten, hogy felkészülten és magabiztosan érkezzünk a mérkőzésre.”