Vajda Huba és Varga Márton a felnőtt válogatottban!

2020. nov. 03.

Vajda Huba és Varga Márton személyében újabb balatonfüredi nevelésű játékosok mutatkozhatnak be a magyar kézilabda válogatottban. A Balatonfüredi KSE kézilabdázói (Huba jelenleg kölcsönben a Veszprémi KKFT együttesét erősíti) a spanyolok és horvátok elleni Európa-kupa mérkőzésekre készülhetnek együtt a válogatottal.

 Vajda Huba és Varga Márton a legújabb balatonfüredi nevelésű játékosok a válogatottban
 
Vajda Huba és Varga Márton már serdülőként csatlakoztak a Balatonfüredi KSE utánpótláscsapatához, majd szorgalmasan végigjárva a szamárlétrát, előbb az ifisták között, majd az NBII-ben, az NBI/B-ben és az NBI-ben is bemutatkoztak nálunk. 
 
Huba az idei szezon kezdetétől a fejlődés reményében a szintén első osztályú Veszprémi KKFT-hez ment kölcsönbe. Büszkék vagyunk rá, hogy remekül élt a kölcsönadás lehetőségével, és hétről hétre bizonyítja, hogy nagy erőssége lehet mind Balatonfürednek, mind a magyar kézilabdának a jövőben.
 
Marci pedig fiatal kora ellenére rendkívül érett játékot nyújt, a Balatonfüredi KSE felnőtt keretének meghatározó tagja. Ígéretes pályafutás áll előtte.
 
A két ifjú jó teljesítményére a felnőtt válogatottnál is felfigyeltek. A 20 éves beálló és a 21 esztendős balátlövő a megbetegedett Gulyás István helyett a Nagy László – Chema Rodriguez kettős kezei alatt pallérozódhat a nemzeti együttes soron következő összetartásán, illetve a november 4-i Spanyolország és a november 7-i Horvátország elleni mérkőzéseken. Előbbi összecsapásra Veszprémben, utóbbira Eszéken kerül sor.
 
Gratulálunk és sok sikert kívánunk Hubának és Marcinak!