Közvetíti:

BFKA Veszprém U18
48
VS Dunakeszi
33
FU18 I. osztály - Nyugat
(3. forduló)
Sze. 15. Péntek, 16:00
Veszprém Aréna | Veszprém
Bírók: Salamon Gábor, Tóth József
Rövid időn belül hétméteres góllal kezdett a Dunakeszi csapata a mai U18 mérkőzésen. Az újonc I. osztályú keret nagy lendülettel vágott neki a mai mérkőzésnek, ezt csak tetézte a veszprémiek sok pontatlansága és eladott labdája. 6 perc alatt 2-3-ra vezetett már a vendég keret, Ivo Díaz feszült hangulatú taktikai megbeszélésre hívta össze csapatát. Az időkérés egy-egy támadás erejéig nem kedvezett góllal egyik csapatnak sem, ezt a fekete mezes hazai csapatból Birnbauer gólja törte meg. Fazekas 9. percben lőtt góljával szerzett először vezetést a Veszprém (5-4). A szemfüles védekező játékosainknak köszönhetően sokáig nem kerültek helyzetbe a dunakesziek, de végül sikerült túljutni a védelmen. Hamar érkezett Birnbauer válasza, amit Bock szélső gólja követett, ekkor kért időt a Dunakeszi (12. perc, 7-5). A passzív játék végéig játékban hagyták a labdát és gólt is szereztek vele. Gyors középkezdésből Fazekas szerzett gólt és még emberelőnyhöz is jutottak a mieink. Szentnernek is sikerült labdát fogni, majd Bock ismét betalált. Ezután viszont Fazekas kapott két perces kényszerpihenőt, és még egy heteshez is hozzájutottak a vendégek, ám Szentner ezt is kifogta. Schmidtnek nem csupán kétperces kiállítást, de hetest is sikerült kiharcolnia, amit Elter bombázott be (16. perc, 11-7). Miután teljes létszámmal voltunk a pályán, Dopjera is beállt a gólszerzők táborába és jól irányzott szélső találattal. A bal oldal kapott fajsúlyos szerepet, Bock és Fazekas rendre megrezgette az ellenfél hálóját. A következő percekben a kapusok kaptak nagyobb szerepet, mindkét oldalon felgyorsultak a támadások, ám a hálóőrök nagy százalékban fogták meg a próbálkozásokat. A teljes játékidő harmadára 2 gólra zárkózott fel a Dunakeszi, ám az emberhátrány ellenére is növelni tudta előnyét a Veszprém (25. perc, 20-16). A félidő utolsó 5 percében mindkét fél részéről szép lövéseket láthatott a nézőközönség, másodpercekkel a vége előtt még a Veszprém szerzett labdát, de az már nem ért el a kapuig. A félidőben 21-18-ra állt a mérleg a veszprémiek javára.

Birnbauer kezdte meg a második félidőben a gólszerzést, fél perc kellett ehhez a Veszprémnek, ám a második gólja után Szökrényest két percre kiállították, és heteshez jutott a Dunakeszi. Tari cserélte Szentnert a kapuban, aki remek érzékkel védte ki a lövést. Ezután Elter és Dopjera húzott be újabb találatokat, így a 34. percben már 25-20 volt az állás. A védekezésünk kellőképpen megnehezítette az ellenfél munkáját, Szentner pedig szépen fogta a labdákat, Elter pedig a neki ítélt hétméterest is belőtte, így gyorsan növelte a különbséget a hazai keret. Bock a szélről ismét parádézott, így a második időkéréssel élt a vendégek vezetőedzője. A taktikai megbeszélés után Szökrényes kettő, Birnbauer és Dopjera egy-egy gólt húzott be kis időn belül (41. perc, 33-22). A meccs háromnegyedére mindkét fél emberhátrányban volt a pályán, de ez cseppet sem vett vissza a játék tempójából. A fokozódó gólkülönbség ellenére a Dunakeszi folyamatosan harciasan támadta a kapunkat, a védők mögött Tari szépen állta a sarat. 10 perccel a vége előtt Fazekast újból a kispadra küldték 2 percre, és a hetest is behúzta a vendégek lövője, 41-29-re zárkóztak fel ezzel. A 30. Dunakeszi gól után Ivo Díaz élt a második egy perccel, ami után Solymosi, Dopjera, Fazekas és Bovánovics is gólt szerzett, így 5 perccel a vége előtt harmadszorra is időt kért Galbos Áron, a Dunakeszi vezetője (45-31). Gólra váltották a taktikai szünetet, de nem várt sokat a válasszal a Veszprém sem. Az utolsó percekben a védekezés volt fajsúlyos mindkét oldalon, mind a kapusok, mind a hatosfalak jól teljesítettek, végül Bock szerzett még egy utolsó találatot néhány másodperccel a vége előtt, így beállította a 48-33-as végeredményt.
Ivo Díaz | vezetőedző, BFKA Veszprém U18 csapat
Nyertünk, de a mai napon a győzelemnek örülök egyedül. Nem vagyok elégedett a teljesítménnyel, a kezdeti hozzáállással, és a rengeteg gyermekhibával, amit elkövettek a fiúk. Ezért is kellett már az 5. percben időt kérni, hogy még időben határozottan rendet tegyünk a fejekben. Ez is egy tanulság mindannyiunk számára, ezek alapján kell folytatnunk a teendőinket a fiúkkal, amiből lesz bőségesen.
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK