Közvetíti:

BFKA Veszprém U18
38
UNI Győr SZESE
23
FU18 I. osztály - Nyugat
(4. forduló)
Sze. 22. Péntek, 16:00
Veszprém Aréna | Veszprém
Bírók: Marosi Zoltán, Pap Ervin Márk
Hazai kezdéssel indult az U18 bajnoki mérkőzésünk, amelyet rövid időn belül sikerre is vittek a mieink, Elter megszerezte a mérkőzés első találatát. Szentner védett utána a kapuban, majd Dopjera húzott be a szélről egy újabb találatot. 2,5 percen belül Bock már a harmadik veszprémi gólt is belőtte egy labdaszerzés után, de ezt követően a Győr is betalált. Kisvártatva hétmétereshez jutottunk, amit Elter második nekifutásra be tudott lőni. Jó védekezéssel sikerült távol tartani a Győrt a hatos vonaltól, és többször is labdát szereztünk, az 5. hazai gólt Szökrényes szerezte. Elter labdaszerzéséből ismét Szökrényes lőhetett, így a 8. perc elején már 6-2-re vezettünk. Egy védett lövést követően újból a Győr támadhatott, ezúttal Bovánovicsnak egy sárgát, valamint egy hétméterest is kiharcoltak, ám Szentner résen volt, és megfogta a lövést. Ebből indulhattak meg  a pirosak, és Dopjera ismét betalált. Emberhátrányba kerültünk, de Szökrényes többször is jól hárított, így Bock végig vihette a labdát, és megszerezte a második gólját. Kisvártatva Birnbauer is feliratkozott a góllövők listájára, ekkor már időkéréssel élt a Győr edzője (10. perc, 9-2). A következő perceket kettős emberhátrányban töltöttük, de így sem lanyhult sem a védekezés, sem a támadás, bár hétméteresekből gólt tudott szerezni a zöldek csapata. A 16. percben kapott hetest azonban Tari megfogta, így újra gyors támadással tudtunk élni, Dopjera pedig a 4. találatát is meglőtte. A 20. percre 5 gólra zárkózott fel a Győr (13-8), több rontott lövés csúszott be nálunk. Védekezésben továbbra is erősek tudtunk maradni, ehhez nagyban hozzáadott Tari hétméteres hárítása is. A 26. percben érte el a 10. gólját ellenfelünk, ekkor hattal vezettünk velük szemben. Két perccel a vége előtt Schmidt egyből az első két találatát is megszerezte a meccsen, majd másodpercekkel a félidő lejárta előtt Árkos is belőtte az első gólját a meccsen.
 
Győri támadással és hamar győri góllal folytatódott a szünet utána a találkozó, majd Szökrényes jutattatta hétmétereshez a pirosakat, amit Iváncsik lőtt be. A gyors támadások a második játékrészben is működtek, bár nem mindig vezettek eredményre. Az időnként túl kemény védekezésünk miatt kétszer is hetest lőhetett a Győr, és még emberelőnyhöz is jutottak (5. perc, 23-15). Több pontatlan passz és technikai hiba után Tari a kritikus pillanatban fogott meg egy labdát, majd Iváncsik rezgette meg az ellenfél hálóját (39. perc, 25-17). A 10 gólos különbséghez Szökrényes és Elter gólja juttatta a csapatunkat, ám nem kellett sokat várni a győriek válaszára sem. Kicsit kapkodóssá vált a játék, de stabilan tudtuk a 8 gólos különbséget tartani, majd a 44. percben Ivo Díaz ismét időt kért (29-20). A támadás nem volt eredményes, sőt, még hetest is kiharcoltak a zöldek, de Szentnernek sikerült megfognia, majd Fazekas talált be. A mérkőzés háromnegyedénél 31-20-ra növeltük a gólkülönbséget, bár 5-en menetelhettünk csak a győriek ellen. 11 perccel a vége előtt a vendégek edzője is kikérte a második 1 percet taktikai megbeszélésre, ami után gólt is szereztek. Árkos sajnos sérülés miatt el kellett hagyja a pályát, és még az emberelőny alatt hetesből kaptunk egy újabb gólt. A folytatásban Czinczás és Bovánovics is beállt a gólszerzők táborába, de aztán megtorpant egy időre a találatok száma a mi oldalunkról, majd pár perccel később ismét ők voltak eredményesek. Kevesebb mint 4 perccel a vége előtt harmadjára is időt kért a vendég csapat, ami után Fazekas lőtt két gyors gólt. A végén még volt lehetőségük a győrieknek egy utolsó támadásra, de az idő elfogytával nem tudták befejezni az akciót, így végeredményként 38-23-mal zárult a meccs.
Ivo Díaz | vezetőedző, BFKA Veszprém U20 csapat
Az elmúlt heti játékunkhoz képest nagyon sokat javítottunk. Az edzéseken és a meccs előtt megbeszélt elemek, a mozgások, az egyéni- és csapatmunka nagyon jól működött, és a fiúk mindent megtettek azért, hogy ezeket megfelelően teljesítsék a pályán. Örülök a gőzelemnek, de annak most még jobban, hogy a csapat jó gyakorlatot szerzett és teljesítették azt, amit kértem tőlük.
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK