Éles Kézilabda Iskola SE
28
BFKA Veszprém U18
38
FU18 I. osztály - Nyugat
(5. forduló)
Sze. 29. Péntek, 19:00
Városi Sportcsarnok | Alsóörs
Bírók: Papp Richárd Csaba, Vandróczki Gábor
Nagy létszámú nézőközönség előtt kezdődött a mai második városi rangadó, melyet ezúttal is az ÉKI csapata kezdhetett. Több mint egy percig sikerült távol tartani őket a kaputól, ám végül eredményes volt a támadás. Birnbauer szerezte meg nem sokkal később az első piros találatot, ám gyors támadással visszavette a vezetést az Éles csapat. Technikai hiba miatt hamar újabb lehetőséget kaptak, amiből már a 3. találatukat megszerezték a zöldek, ám Elter, Bock és Szökrényes (duplán) revansot vettek, így a 6. percre már 3-5 volt az állás – ehhez Szentner védése is hozzájárult. Hiába kapott sárga lapokat a hazai csapat, sikerült felzárkózniuk egy gólra, de Bock és Bovánovics gondoskodott a folytatásban a találatok szerzéséről. A 9. perc végén Szökrényes kapott két percet, amivel kedvezőbb helyzetbe került az Éles keret, de a mieink rendre résen voltak, Birnbauer és Szökrényes bombája révén 7-10-re hozták fel magukat, ekkor kért először időt az Éles edzője. A taktikai megbeszélést két góljuk is követte, Árkos viszont kiharcolt egy hetest, amit Iváncsik értékesített, majd Szentner újabb védést mutatott be. Az indításból Bovánovics rezgette meg az ellenfél hálóját, majd Szentner két újabb hárítása után Szökrényes húzott be egy következő találatot (16. perc, 9-13). A 10. Éles gól után Ivo Díaz is élet az egyperces megbeszéléssel, Fazekas lövése azonban nem haladt át a gólvonalon. A folytatásban Bock blokkjából Dopjera tudott a szélről betalálni, majd Solymosi is góllal köszönte meg a szurkolók buzdítását (20. perc, 10-15). Utóbbi kisvártatva egy heteshez is hozzájuttatta Iváncsikot, aki ezúttal sem hibázta el a lövést. Szabálytalan csere miatt viszont egy fővel kevesebben lettünk két perc erejéig, ami alatt a rivális csapat egyszer tudott eredményes lenni, a mi oldalunkon viszont Árkos, Solymosi és Fazekas is betalált. A 24. perc felénél másodjára kért időt az Éles keret, miután Szentner védéséből Solymosi ismét belőtte középről a labdát (12-20). A vendég kaput ezúttal sem sikerült bevenniük a zöldeknek, azonban Schmidt is belépett a gólszerzők táborába. A mi részünkről kissé kapkodós volt a folytatás, emiatt két gyors gólt tudott szerezni az ÉKI, de a 29. percben Árkos sikeresen túljutott a védelmen (14-22). Az utolsó percben a zöldek tudtak még két gólt lefaragni a két csapat közötti különbségből, így 16-22-es félidei eredménnyel kezdődött a szünet.
 
BFKA támadással és Elter góljával kezdődött a második harminc perc, majd Tari is bemutatkozott a kapuban egy szép védéssel. Iváncsik hiába szerzett labdát, nem maradt piros kézben a támadás, ellenben az Éles csapat tudott ismét gólt szerezni. Tari parádézott a kapuban, egymás után háromszor akadályozta meg a labdát a gólvonal előtt, a harmadik után pedig először Bovánovics, majd Dopjera szerzett gólt. Habár Szökrényes egy hosszú indítás után fölé lőtt, Elter eladott labdából betalált. Egy újabb labdaszerzés után Ivo Díaz egyeztetésre hívta össze a csapatot, amit egy ÉKI gól követett, cserébe viszont Birnbauer és Dopjera is növelte a differenciát (40. perc, 19-28). A 42. perc-ben újabb Birnbauer góllal a mérkőzés során először 10 gól lett a különbség (20-30). Ezen felbuzdulva kétszer sikerült túljutni a hatosfalon az Éles KISE keretének, majd a 45. perc közepén kért újfent egy percet a BFKA. Az időkérést követően Juhász-Tóth első kísérlete nem vált be, de a 46. percben egy szép átlövéses gólt szerzett (23-32). Iváncsik kiállításával előnyhöz és hétmétereshez jutott a zöldek kerete, de utóbbi ezúttal nem ért célba, cserébe Bock szerezett nekünk egy újabb gólt. Nyitottabb védekezést és két beállós játékot is láthattunk csapatunktól, lehetőség volt több taktikai elem kipróbálására is. Geri váltotta Tarit a kapuban az utolsó percekben, már az elején egy szép védéssel segítette a csapatot. Próbált közelebb jutni a városi rivális a gólok számában, de a mezőnyben Árkos és Szökrényes, a kapuban pedig Geri tett ez ellen, így a meccs végére maradt a 10 gólos differencia: Éles KISE – BFKA Veszprém 28-38.
Ivo Díaz | vezetőedző, BFKA Veszprém U18 csapat
Örülök annak, amit ma láttam és tapasztaltam a csapattól, elégedett vagyok a fiúk mai teljesítményével. Persze volt, hogy időnként kapkodtunk, és a beálló elleni védekezés az elején nem ment annyira, de javítottunk ezen a játék során. Pici türelemmel és még hozzáadott munkával minden jól megy majd. Jó volt a csapatban az összhang, és a védekezésben, kapusteljesítményben is jól szerepeltünk, mindemellett egy percre sem lazítottunk, mindegy, mi volt éppen a mérkőzés állása.
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK