Közvetíti:

BFKA Veszprém U20
34
Várpalotai BSK
24
FU20 I. osztály - Nyugat
(3. forduló)
Sze. 15. Péntek, 18:00
Veszprém Aréna | Veszprém
Bírók: Salamon Gábor,Tóth József
Hazai támadással és Zvolenszki góljával kezdődött a mai utolsó mérkőzésünk a Veszprém Arénában. Néhány percig küzdöttek egymással a csapatok, de a csendet az immár Várpalotai színekben játszó Györe törte meg, majd az egyenlítést Németh húzta be a hazaiaknak. Rövid idő alatt több sárgalapot is kiosztottak a játékvezetők, és még egy hétméterest is ítéltek a Veszprém ellen, ennek köszönhetően a 8. percben 3-4-re vezetett a Várpalota. Hosszú ideig feszültek egymásnak a csapatok, de a technikai hibák és a védekezés miatt nem jöttek a gólok egyik félnek sem, végül a 15. percben Szujó tudott a szélről behúzni agy találatot (5-6). Ez kellő lendületet adott a hazaiaknak, Kovács védése után Apró szerzett ismét gólt nekik. A 17. perc végén létszámfölénybe kerültünk, Gáncs-Pető pedig a gólok tekintetében is előnybe hozta a csapatot egy hétméteres találattal (8-7). A folytatásban Apró és Edwards gondoskodott az eredményes lövésekről, a 22. perc felénél pedig Gulyás István kért időt. Habár az első támadás meghiúsult, a másodikat Németh már sikerrel fejezte be (11-9). Újabb két percig forba kerültünk a játékosok számát tekintve, Gáncs-Pető pedig rendre értékesítette a hétméterest. A különbség növelését Edwards folytatta, a 26. perc elején szerzett találatával már néggyel ment a Veszprém (13-9), ám Turza kiállítása és egy hetes hozta helyzetbe a Várpalotát. Fenyő gólja után a vendégek is igénybe vették az egypercet, és bár egy darabig jól tartotta magát a megfogyatkozott hazai védelem, végül sikerült betalálnia a kapuba a várpalotaiaknak. A félidő izgalmát fokozta Lantos utolsó másodperces gólja, amivel 16-12-es részeredménnyel mentek hosszabb szünetre a csapatok.

Jól védekezték ki a veszprémiek a Várpalota kezdő támadását a második félidő elején, Báder pedig a megszerzett labdát egészen az ellenfél hálójáig juttatta. Elkezdte a különbséget faragni a vendég keret is, egymás után két gólt szereztek, majd a piros oldalon Szujó gondoskodott egy újabb találatról. Emberelőny és hétméteres lehetőséget is hoztak a következő percek, ám utóbbit Gáncs-Petőnek most nem sikerült behúznia. A 38. percben Várady-Szabó akkorát védett, hogy a labda már vissza sem tárt a pályára a meccs végéig. Hiába a szép védés, kisvártatva Németh kapott két percet, az előnyből pedig a Várpalota gólt. Gulyás István másodjára is időt kért, utána gólok is sorra érkeztek: Fenyő, Szujó, Báder, Turza és Apró is betalált, így a mérkőzés háromnegyedénél 24-18 volt az állás. Ekkor a Várpalota is kért egy perc taktikai szünetet. Eladott labda miatt ismét a Veszprém támadhatott, így Lantos újabb góllal gazdagította a csapatot. Várady-Szabó védése után pedig Fenyő indulhatott meg, aminek ismét örülhettek a piros szurkolók (47. perc, 26-18). Érezhetően masszívabb lett a veszprémi védővonal, nehezen jutott a várpalotai keret a kapu közelébe. Gáncs-Pető, Turza és Fenyő zsinórban hoztak újabb találatokat a hazai csapatnak. Súlyos szabálytalanság miatt Turza piroslapos kiállítást kapott, nyolc és fél perccel a vége előtt. Az 56. percben Lantos és Edwards összjátékából egy szép kínai gól született, de a fél percen belül a Várpalota volt kétszer eredményes (31-24). A találkozó végén még a vendégek támadhattak, de ez már nem befolyásolta a meccs kimenetelét, 34-24 lett a végeredmény.
Gulyás István | vezetőedző, BFKA Veszprém U20 csapat
Nehéz mérkőzés volt abból a szempontból, hogy a két csapat teljesen más dinamikában játszott. A mieink gyorsabb ritmushoz vannak szoktatva, így a lassab tempó sokszor kizökkentette őket a koncentrációban. Azonban lehetőséget tudtunk adni olyan játékosoknak is, akik az elmúlt mérkőzéseken kevesebbet játszottak. A második félidőben a védekezésünk is masszívabb volt, és sikerült felhozni a játékot olyan szintre, hogy a két csapat közötti reális különbség is látszódjon.
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK