Közvetíti:

BFKA Veszprém U20
28
UNI Győr SZESZE
26
FU20 I. osztály - Nyugat
(4. forduló)
Sze. 22. Péntek, 18:00
Veszprém Aréna | Veszprém
Bírók: Marosi Zoltán, Pap Ervin Márk
Győr kezdéssel indult a mérkőzés, amiből hamar hetes lett, de Horváth-Szabó remekül hárított. Sajnos a támadásunk nem járt sikerrel, sőt kisvártatva kettős emberhátrányba kerültünk. és egy gyors lerohanás gólt kaptunk. Horváth-Szabó szenzációsam kezdett, hiszen a második hetest is megfogta, és utána is tudott támadást hárítani, így a 4. percben is csak eggyel ment a Győr. Sajnos támadásban továbbra sem voltunk eredményesek, a 6. perc elején tudott Németh betalálni (1-2). Halpuka átlövésből szerzett góljára a hetedik percben került sor, majd Apró talált be az üres kapuba, így már egyenlő lett az állás (3-3). A vendégek is jó védekezéssel hárítottak, így egyik csapatnak sem volt könnyű dolga a gólszerzés tekintetében. Szujó, majd hetesből Halupka szerzett gólt, így a mérkőzés során először vezettünk (13. perc, 6-5). Egy újabb – immáron sikeres – győri hétméteres dobás után Gulyás István időkéréssel élt. Gáncs-Pető góljával vette vissza a vezetést ismét a Veszprém, de hamar jött rá az ellenfél válasza, majd ők kerültek forba. Felváltva érkeztek a gólok, de Gáncs-Pető, Apró és Németh gondoskodott arról, hogy visszavegyük a vezetést. A félidő lejárta előtt még egy támadásra volt lehetőségünk, ez viszont már nem talált be, így 14-12 állásnál mentek pihenőre a csapatok.
 
Sikertelen veszprémi próbálkozással és gyors győri felzárkózással vette kezdetét a második harminc perc, ami dinamikájában sokkal tempósabban indult, mint az első. Két hazai gól után (Gáncs-Pető, Németh) egy súlyos szabálytalanság miatt piros lappal állították ki a zöldek egyik játékosát, majd hetesre is lehetőségünk nyílt, de ezúttal ez kimaradt, ellenben a győriek támadása góllal fejeződött be (36. perc, 16-16). Percekig próbálkoztak egymással a csapatok, és fej-fej mellett haladtak előre, de Várady-Szabó hárításának és Edwards góljának köszönhetően ismét előnyhöz jutottunk (40. perc, 18-17). Ezt követően Fenyőt, majd Zvolenszkit állították ki két percre, így 4 percig hátrányból folytattuk a játékot. Sajnos több rontott lövést produkáltunk, így nem tudtunk nagyobb előnyre szert tenni, így a teljes játékidő háromnegyedénél is egyenlő volt az állás (21-21). Ekkor újabb hetesre és létszámfölényre nyílt lehetőségünk, Halupka értékesíteni tudta a büntetőt, az ezt követő vendég támadást pedig hárítani tudtuk. A 48. percben kért időt a győriek edzője, de ezt követően egyik csapat sem tudott gólhoz jutni, ellenben Fenyő kiállításával ismét hátrányba kerültünk. Az 50. percben egyenlítettek ismételten a vendégek, majd Apró, Edwards és Szujó szereztek egy-egy gólt nekünk. A győri csapat is tartotta a lépést, sőt, egy hétméteressel 25-25 lett az állás az 53. perc végén. Gáncs-Pető és Apró találatával sikerült gólelőnyhöz jutnunk az kevesebb, mint 3 perccel a vége előtt pedig a harmadik idejét is kikérte ellenfelünk. Rövid ideig távol tudtuk őket tartani a kaputól, de végül betaláltak a kapunkba. Edwards próbálkozása technikai hiba miatt meghiúsult, viszont Várady-Szabó a kritikus pillanatban labdát fogott, Gács-Pető pedig egy hetest is bedobott, viszont az utolsó másodpercekre Fenyő harmadik (egyben piros lapos) kiállítása miatt kevesebben lettünk. Ez szerencsére nem hozott minket hátrányba, így meg tudtuk tartani végeredménynek a 28-26-os gólkülönbséget.
Gulyás István | vezetőedző, BFKA Vezsprém U20 csapat
Nagyon rossz hozzáállással kezdtük ezt a meccset is, nagyjából 10 perc után tudtuk felvenni a ritmust, és sok fegyelmezetlen megmozdulás is volt. A kapusokra viszont a kritikus pillanatokban lehetett számítani, Horváh-Szabó Norbert például a sérüléséből frissen visszatérve nagyon jól kezdett. Az idén feljövő, fiatal játékosok is jól játszottak, például Gáncs-Pető Mátét, Edwards Benjámint, Szujó Zsombort ki lehet emelni a mai teljesítménye miatt. Ahhoz, hogy nyertünk, gratulálok a csapatnak, minden más egy csomó kérdést felvet.
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK