Éles Kézilabda Iskola SE
19
BFKA Veszprém U20
35
FU20 I. osztály - Nyugat
(5. forduló)
Sze. 29. Péntek, 17:00
Városi Sportcsarnok | Alsóörs
Bírók: Papp Richárd Csaba, Vandróczki Gábor
Az Éles csapata nyitotta meg a mai találkozót, és egy bepattanó labdával megszerezték a meccs első találatát. Hamar jött a pirosak válasza Zvolenszkitől, és Horváth-Szabó is fogott egy támadást a kapuban. Zvolenszki másodszor is betalált a kapuba, majd az Éles újabb próbálkozásából Gáncs-Pető szerzett labdát, utána pedig Németh dobott egy hetes gólt (5. perc, 1-3). Hibás csere miatt létszámfölénybe kerültünk, de nem lett eredményes a rá következő támadás. Egy kipattanó labda végett szélről indulhattunk újból, amit Németh beállóból gólra váltott, majd Horváth-Szabó ismét kivédte az Éles támadását, utána pedig Apró könnyűszerrel üres kapuba talált (8. perc, 2-5). Ez már időkérésre kényszerítette ellenfelünket, viszont az ezt követő akció sem járt találattal részükről, így Szujó is megkezdhette a gólszerzést. Ezután viszont az Éles kapcsolt turbó fokozatra, hamar 5-6-ra zárkóztak fel a gyors támadásoknak köszönhetően. Zvolenszkinek sikerült az előnyt újra növelni, ám Németh kiállításával mi kerültünk emberhátrányba, amivel az Éles csapata került helyzetbe. 6-76-re zárkózott fel a fogadó fél, és közel álltak az egyenlítéshez, de Gáncs-Pető elbitorolta a labdát, így újra mi támadhattunk, ekkor viszont Guylás István élt az időkéréssel. Ezután Lantosnak sikerült megrezgetnie az ellenfél hálóját (15. perc, 6-8). Oda-vissza ment a labdaszerzés a következő percben, de Lantos és Németh újra betalált. A 19. percben ismét két percre előnybe kerültünk, ezalatt Lantos tudott újabb két találatot behúzni, így 7-12-re mentünk már a 21. percben. A 24. percben Turza kiállításával heteshez jutott az ÉKI, ezt most nem sikerült Horváth-Szabónak kivédenie (8-13). Utána nem sokkal Halupka is a kispadra kényszerült 2 percre, így kettős hátrányban játszottunk. Egyet sikerült faragnia a hazaiaknak a gólkülönbségből, de Németh gólja és Horváth-Szabó védése visszaállította az 5 gólos differenciát. Gáncs-Pető és Németh kisvártatva két találattal kontráztak még rá az eredményre, majd a félidő utolsó támadását már nem tudta befejezni az Éles csapata, így 9-16 félidei eredménnyel vonultak vissza a csapatok.
 
Magabiztosan vágott bele a második játékrészbe csapatunk, fél percen belül Apró már a kapuba is talált. Beindult a góleső mindkét oldalon, gyors támadásokkal szereztek újabb találatokat a csapatok, így a 37. percben már 14-22-t mutatott az eredményjelző.  A mi oldalunkon Gáncs-Pető, Edwards, Zvolenszki és Szujó volt eredményes, ám a 38. percben Turza megkapta a második két percét. A hátrány ellenére nem kaptunk gólt, Apró viszont nekünk szerzett egyet (14-23) és Kovács is labdát tudott fogni a kapuban. A 46. percben Németh hetesével már 10 gól lett a két csapat között (15-25), Kovács pedig a kapuban biztosította ezt be egy szép hárítással. A 16. éles gól után Lantos kapott egy kétpercet, Gulyás István pedig másodjára kért időt. Miután kiegészültünk, még eggyel tudott javítani a Éles kerete, ám nem sokkal később létszámban kerültek hátrébb. Németh ekkor viszont kihagyta a hetest, újra támadhattak a hazaiak, Kovács azonban résen volt a kapuban, és kivédte a lövést. Beindult a góldömping a mi oldalunkon, Apró, Edwards és Gáncs-Pető után Halupka és Turza is feliratkozott a gólszerzők listájára, így az 58. percre már 19-34-re húzott el a piros veszprémi csapat. Az utolsó percben Apró bombázott még egy hatalmasat az ellenfél kapujába, az Éles pedig a labdaszerzést már nem tudta gólra váltani, így a végeredmény: Éles KISE – BFKA Veszprém 19:35.
Gulyás István | vezetőedző, BFKA Veszprém U20 csapat
Az elmúlt heti mérkőzéshez képest sokkal fókuszáltabban vágtak bele a fiúk a mai találkozóba, és ezt a végéig megtartották. Benne volt ebben az is, hogy városi rangadót játszottunk, de a kapott játékidővel mindenki jól gazdálkodott. Végig a játékra koncentráltak a fiúk és folyamatosan hajtottak a gólkülönbség ellenére is - így kellene minden meccset játszanunk. Enenk szellemében készülünk a jövő heti, Tata elleni összecsapásra.
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK