PLER Budapest
24
BFKA Veszprém NB I/B
17
NB I/B Férfi
(24. forduló)
Ápr. 08. Szombat, 18:00
Sportkastély | Budapest
A mai NB I/B-s mérkőzés a bakonyaik támadásával vette kezdetét, azonban egy labda vesztés után a hazaiakhoz került a lehetőség a gólszerzéshez. Ezt a PLER ki is használta, így a mérkőzés első gólját ők szerezték meg. A BFKA Veszprém góljára a harmadik percig kellett várni, ahol Horváth Márkó hét méteresből volt eredményes. (3.perc 1:1) A mérkőzés elején mindkét csapat védekése nagyon fókuszált volt, ezért sem tudott egyik csapat sem eredményes lenni hosszú ideig. A gól csendet végül az PLER csapata törte meg a 9. Percben, majd a következő támadás alkalmával Dinko Đanković időt kért. A 14. Percig kellett várni a Veszprémiek második góljára, azonban a PLER egy kontrából válaszolt. (5:2) Az első félidő második felében a két csapat továbbra is a védekezésére fektette a hangsúlyt. Ezért is alakult úgy, hogy 20. percben csupán 8:4-et mutatott az eredményjelző Eklemovic Márkó hetes góljával. A fiúk tartották a négy gólos különbséget, így a 24. percben 10-6 volt az állás. A Veszprém több helyzetet is kialakított, de a hazaiak kapusa az első félidőben 63 százalékkal védett, ezzel az első félidő végül 13:6 eredménnyel zárult
 
A második félidő hasonlóan indult, mint az első. Itt a hazaiak támadtak először, azonban Végh Bálint szemfüles volt és ezzel a labda már a veszprémieknél volt. Ezután pedig a következő támadásból Pintér Benedek volt eredményes (13:7). Mikler Krisztián védéseinek hála a bakonyiak tartották az eredményt, majd újabb gólokat szereztek Pintér Benedeknek köszönhetően. A következő támadásnál Eklemovic Márkó újabb góljánál az ellenfél vezetőedzője időt kért a 36. percben (13:9). Almásy Richárd két perces kiállítása után a PLER 15:10-es eredményt alakított ki a 40. percben. A második félidő felénél Mikler Krisztián védéseinek és Pintér Benedek betöréseinek hála 16:12-re jöttek fel a veszprémiek. Az 50. perc igazi feszült pillanatokat hozott, ugyanis a hazaiak 6 góllal mentek el. Az 55. percben a fővárosiak több kontrával is eredményesek tudtak lenni, ebből adódóan tovább tudták növelni előnyüket (22:14). Az 58. perc legvégén Janowszky Botond kettő gólja hozta fel a BFKA Veszprémet újra 6 gólra. A mérkőzés a hazai, PLER- Budapest győzelmével zárult, a végeredmény: 24:17.
Horváth Attila | vezetőedző, PLER -Budapest
 
Úgy gondolom fejben nagyon ott volt a csapat. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz a mostani, hiszen egy nagyon erős ellenfél ellen kellett pályára a lépnünk. A BFKA Veszprém mindig egy nagyon magas színvonalat képvisel és láthattuk, hogy náluk nincs olyan, hogy egyszer fent, egyszer lent. A fiúkkal maximálisan elégedett tudok lenni, hiszen nagyon koncentráltak voltak továbbá, amit a videózás alatt megbeszéltünk, azt egytől-egyig be is tartották.
 
Dinko Dankovic | vezetőedző, BFKA Veszprém NB I/B csapat
 
Úgy gondolom harcias mérkőzés volt a PLER elleni. Nagyot küzdöttünk és a srácok extra motiváltságát is lehetett érezni a pályán. Többnyire a védekezésünkre fektettük a hangsúlyt amivel elégedett is voltam, de támadásban sajnos nem mindig tudtunk eredményesen játszani. Érezni lehetett a fiúkon még a SEHA mérkőzés fáradtságát, de gratulálok a csapatnak, hiszen nagyot küzdöttek és a mostani eredmény miatt nem szabad csüggednünk.
Igaz most a hazaiak frissebbek voltak, de gratulálok a PLER csapatának, hiszen jól játszottak és el kell ismerni, hogy megérdemelten nyerték meg a találkozót.
Dinko Dankovic | vezetőedző, BFKA Veszprém NB I/B csapat
 
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK