Közvetíti:

BFKA Veszprém NB I/B
33
OTP Bank - Pick Szeged
22
NB I/B Férfi
(25. forduló)
Ápr. 16. Vasárnap, 18:00
DEVM Csarnok | Veszprém
Bírók: Csányi Tibor, Gadányi Tibor
A mérkőzést a vendég csapat kezdte, viszont a bakonyiak extra motiváltsággal indítottak és egy sárga lap és egy két perces kiállítás kellett ahhoz, hogy ne tudják áttörni a veszprémi védelmet. A két együttes remek védekezésének köszönhetően az első gól csupán a 7. percben esett, Almásy Richard szélről volt eredményes (7. perc: 1:0). A 10. percig a veszprémiek tudtak csak találatot szerezni, ekkor 4:0-ás eredménynél a szegediek edzője kikérte első idejét. Czabula Huba második góljával megszerezte a  8. gólját a BFKA Veszprém, a szegediek Mikler Krisztián zseniális védéseinek hála csupán 3 gólt szereztek 18 perc alatt. Szabó Tas átlövés góljainak köszönhetően a pirosak fokozatosan növelték előnyüket, így már 10 góllal vezettek a hazaiak (24.perc: 15:5). A félidő végén mindkét csapat eredményesebben tudott játszani, így 17:8-as részeredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőt a veszprémiek kezdték és egy remek gól révén visszaállították a 10 gólos különbséget. Mindkét csapat magasabb sebességre kapcsolt és a gyorsabb játéknak köszönhetően mindkét oldal több gól is esett a második félidő harmadánál. Több hetest is kiharcolt mindkét csapat a második játékrészben, ezzel tovább növelték a gólok számát. A 18. percben Czabula Huba értékesíteni tudta 5. hétméteresét, ezzel megszerezte 100. gólját az NB I/B-s bajnokság idei szezonjában. Mikler Krisztián zseniális védései által a veszprémiek végig tudták tartani a 9-10 gólos előnyüket. Hosszú kihagyás után Majczán Dávid is visszatérhetett a pályára és egyből egy góllal hálálta meg a bizalmat (53. perc: 30:20). Az 55. percben Tóth Mihály váltotta Mikler Krisztiánt a hazai kapuban és egyből meg is fogta a szegediek hétméteresét. A mérkőzés utolsó pillanai is tartottak izgalmakat, ugyanis Pintér Benedek káprázatos kínai góljának köszönhetően meglőtték a BFKA Veszprém 33. gólját. A végén még a szegedieknek sikerült az üres kapuba betalálni, ezzel kialakították a 33:22-es végeredményt.
Dinko Dankovic | vezetőedző, BFKA Veszprém NB I/B csapat
Gratulálok a fiúknak. Egytől egyig remek teljesítményt nyújtottak, extra motiváltak voltak és látszott a szemükben a tűz, hogy meg akarják nyerni a mérkőzést. A védekezésünk nagyon koncentrált volt, ennek köszönhetően tudtuk ezt az előnyt kialakítani, majd tartani a meccs végéig. Nagyon boldog vagyok, hiszen egy csapatként küzdöttek a srácok a pályán és ez a csapatmunka nagymértékben hozzájárult a mai győzelemhez.
 
Kárpáti Krisztián | vezetőedző, OTP Bank - Pick Szeged U21 csapat
Úgy gondolom, megérdemelten nyert a hazai csapat ekkora gólkülönbséggel, mi megilletődten kezdtünk, ők pedig mentálisan és fizikalisan is fölénk nőttek. Bár a második félidőben jobban játszottunk, a Veszprém az első negyed órában ki tudott alakítani egy jókora előnyt, amit utána okosan menedzseltek a mérkőzés végéig. Gratulálok a csapatoknak.
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK