QHB-Eger
32
BFKA Veszprém NB I/B
29
NB I/B Férfi
(26. forduló)
Ápr. 22. Szombat, 18:00
Kemény Ferenc Sportcsarnok | Eger
Bírók: Hajdu Tamás, Halász András

Az NB I/B 26. fordulójában a QHB - Eger a BFKA Veszprém csapatát fogadta.

A mérkőzést a hazaiak kezdték, de két perc leforgása alatt Balogh Botond és Lukács Pepe találatával 1:2-et mutatott az eredményjelző tábla. A következő 7 percet az egriek folytatták jobban, így több átlövés és beállós gólnak köszönhetően átvették a vezetést. 9.perc 6-5. A hazaiak kettő 2 perces kiállításának köszönhetően sikerült visszakapaszkodni a fiúknak. 13. Perc 7-7. Azonban egy hazai gól után Dinko Đanković ki kérte első idejét a mérkőzés 14. percében. Az első félidő második harmadában eredményesen játszottak a csapatok, így Pintér Benedek találatával 12:11 volt az állás a 20. percben. Mind a két csapat nagyon koncentráltan védekezett, de a 26 perc tájékán sikerült 2-vel elmennie az egri csapatnak. 15:13.
Lukács Péter viszont válaszolt így, újra 1 gól volt a két csapat között. Egy gyors lerohanásnak köszönhetően sikerült kiegyenlítenie Janowszky Botondnak. A veszprémiek felvették a meccs ritmusát és először egyenlítettek, majd át is vették a vezetést 28. percben. 16:17 20 másodperccel az első félidő vége előtt az ellenfél edzője időt kért.Több gól nem esett az első játékrészben, így 16:17- es veszprémi vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőt akadémistáink kezdték és Majczán Dávid góljával sikerült 2 góllal elmenni az Egertől. A második félidő első 5 percében viszont az Eger kapta el a fonalat jobban és sikerült átvenniük a vezetést is. 36.perc 21:20 A 40. percben Dinko Đanković kikérte második idejét, ugyanis a hazaiak 23:21-re növelték előnyüket. A második félidő felénél az Eger csapata tartani tudta a 2 gólos különbséget, a bakonyiak minden igyekezete ellenére. 25:23. A 49. Percben Lukács Pepe góljával egy gólra fel tudtak jönni a veszprémiek, majd Végh Bálint találatával ki is tudtak egyenlíteni. Ekkor az ellenfél edzője időt kért. Egyre feszültebb pillanatokat tartogatott a mérkőzés, a 55. percben több veszprémi ziccer kimaradt ezért az 2 góllal visszavették a vezetést a hazaiak és tartották előnyüket. A játék tempója felgyorsult mind a két oldalon és a veszprémiek nyitott védekezésre váltottak viszont támadásban több hibát vétettek ezért az utolsó percben 3 góllal vezetett az Eger. A mérkőzés utolsó másodperceiben Mikler Krisztián bemutatott egy fantasztikus védést, de gól már nem született, így 32-29  végeredménnyel a QHB -Eger megőrizte első helyét a tabellán.
 
Tóth Edmond  | vezetőedző, QHB - Eger
Elégedett vagyok a mai mérkőzésen mutatott teljesítményükkel. Számunkra most a győzelem volt a legfontosabb és az, hogy megszerezzük ezzel a kettő pontot. Viszont nem volt egyszerű dolgunk, hiszen egy nagyon erős csapat ellen kellett bizonyítanunk, akik mentálisan mindig jól mennek bele a mérkőzésbe. Hiába voltak sérültjeik ők is küzdöttek az utolsó percig. Ez eredményezte ezt a kiegyenlített mérkőzést és hatalmas küzdelmet.
Azt gondolom, hogy a védekezésünk stabilabb, rendezett volt és ez segített nekünk abban, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést.
 
 
Dinko Dankovic | vezetőedző, BFKA Veszprém NB I/B csapat
Gratulálok a fiúknak hiszen kemény mérkőzés volt a mai.
Úgy gondolom végig meccsben voltunk, és benne volt a mérkőzésben a döntetlen is. Ők most annyival voltak eredményesebbek, hogy jobban kihasználták a lehetőségeiket.
Sajnos a meccs hevében ez nekünk nem mindig sikerült. Másrészt pedig örülök az ilyen mérkőzéseknek. A hangulatra nem lehetett panasz és úgy gondolom az ilyen csúcsrangadón tudunk a legtöbbet fejlődni csapatként.
 
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK