Közvetíti:

BFKA Veszprém NB I/B
25
Optimum Solar - Békési FKC
26
NB I/B Férfi
(27. forduló)
Máj. 06. Szombat, 18:00
DEVM Csarnok | Veszprém
Bírók: Marosi Zoltán, Pap Ervin Márk
Az NB I/B Férfi bajnokság 27. fordulójában a BFKA Veszprém az Optimum Solar - Békési FKC csapatát látta vendégül. A mérkőzést a hazaiak kezdték és Almásy Richárd betörés góljának köszönhetően egyből magukhoz is ragadták az előnyt. A békési csapatnak csak a 4. percben sikerült bevennie először Mikler Krisztián kapuját és mivel Almásy Richárd megszerezte második gólját, ezért az 5. percben 3:1-re sikerült elmennie a bakonyiaknak.
A veszprémiek védekezése a mérkőzés első 10 percében nagyon koncentrált volt, és Mikler Krisztián védései is hozzájárultak ahhoz, hogy csupán kétszer legyen eredményes a vendég csapat. 11. perc 7:2 Azonban a következő 10 perc a békésiek pillanatait hozták. A hazaiak nem igazán tudtak eredményesek lenni támadásban, aminek köszönhetően a 19.percben a vendégek kiegyenlítettek. 19. perc 9:9 Az első félidő vége felé kettős emberhátrányban kellett játszaniuk Dinko Dankovic fiainak és szépen helyt tudtak állni, ugyanis Czabula Huba hét méteres gólja segített a 2 gólos vezetés kialakításában. 26. perc 13:11 Az első játékrész végén még 3 veszprémi gól esett, így 5 gólos hazai vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok. 30. perc 16:11
 

A második félidőt a Békés csapata kezdte és egy szélső gólnak köszönhetően gyorsan megszerezték 12. találatukat.  A vendég csapat keményen küzdött és gyors iramot diktált, amivel Pintér Benedekéknek sokszor meggyűlt a bajuk, így a 37. percben újra feljöttek 1 gólra. 37. perc 18:17 A következő pár percben a békésnek jött ki jobban a lépés és a kettős veszprémi emberhátrányt is jól kihasználták, így át is vették a vezetést. 44. perc 19:20 Ekkor az akadémisták stabilizálni tudták a védelmüket és több, fontos gólnak köszönhetően megtudták fordítani az eredményt az 50. percben. Olyannyira, hogy Szabó Tas egészpályás találta jelentette a csapat 24. gólját és a fiatal csapatkapitány ezzel megszerezte szezonbeli 100. gólját az NB I/B bajnokság idei szezonjában. Izgalmas utolsó 5 percre fordulhattak a csapatok, ugyanis egy gólos hazai vezetéssel támadhatott a Békés. Almásy Richárd 3. 2 perce piros lapot jelentett, így a fiúknak újból kettős emberhátrányban kellett eredményesnek lenniük. A vendég csapat azonban gólt tudott szerezni így Dinko Dankovic idő kérésével az utolsó egy perce 24:25 mehettek vissza a csapatok. Izgalmas másodperceket élhettünk át, ugyanis Szabó Tas góljának köszönhetően sikerült egyenlíteni majd az ellenfél edzője kikérte utolsó idejét. A békésiek 10 másodperccel a vége előtt meglőtték utolsó mindent eldöntő góljukat és sajnos az egyenlítésre már nem maradt idejük a veszprémieknek. 60. perc. 25:26
Dinko Dankovic | vezetőedző, BFKA Veszprém NB I/B csapat
Végig nagyon feszes tempójú és fordulatos volt a mérkőzés. Az első félidőt jól kezdtük, de sajnos nem jött elő a csapat igazi karakterisztikája, ami most nagyon hiányzott ezen a fontos mérkőzésen. Sokat hiba csúszott be, nem jöttek a gyors gólok sem most.
 
Padla József | vezetőedző, Optimum Solar - Békési FKC
Nagyon kaotikus mérkőzés volt, foghíjasan is érkeztünk a meccsre, illetve elég sok kiállítás is becsúszott a hatvan perc alatt mindkét félnek. Az elején jól elkapta a fonalat a Veszprém, jó pár góllal el is tudtak menni, de rendezni tudtuk a sorokat, a második félidőben pedig gyakorlatilag fej-fej mellett ment a két csapat. Szerencsénkre a Veszprém nem tudta kihasználni a gyors lerohanásokat, időben rendeztük a védelmünket. Nagyon jó kapusteljesítmény volt mindkét oldalon és a védekezések is jól működtek mindkét oldalon. Gratulálok a Veszprémnek az egész éves teljesítményükhöz, nagyon szépen látszik a fejlődés náluk, mi pedig hihetetlenül boldogok vagyunk ezért a győzelemért, mert ezzel bebiztosítottuk azt, amit el szerettünk volna érni a szezonban.
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK