Közvetíti:

BFKA Veszprém U21
24
Győri ETO-UNI FKC
24
NB I/B Férfi
(2. forduló)
Sze. 09. Szombat, 16:00
Veszprém Aréna | Veszprém
Bírók: Haskó Tamás Károly, Natkai Norbert

A férfi NBI/B 2. fordulójában a BFKA Veszprém U21 a Győri ETO-UNI FKC csapatát fogadta a Veszprém Arénában. A mérkőzés a vendégek támadásával kezdődött és a pályán a Végh, Balogh, Bene, Damjan, Szabó, Janowszky védősorral állt fel a Veszprém, míg a kapuban ismét Tóth Mihály kezdett. A Győr a meccs első támadásából szélről egyből gólt is tudott szerezni. A hazaiak első gólját Czabula Huba értékesítette hétméteresből. (1:2 5. perc) Mindkét csapat komoly és szervezett védekezést mutatott a pályán, illetve Tóth Mihály bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy a mérkőzés első 10 percében csupán 5 gól szülessen. (2:3 10.perc) A Győr az első félidő felénél rákapcsolt és szélről, illetve átlövésből is eredményes tudott lenni, ekkor Dinko Dankovic kikérte első idejét. A pár perc pihenő jót tett akadámistáinknak és Czabula Huba góljával vissza kapaszkodtak egy gólra a fiúk. (4:5 17. perc) A Veszprém lendülete nem csökkent, először egyenlített majd Végh Bálint góljával át is vette a vezetést. Ekkor az ellenfél edzője Bencze József időt kért.( 7:6 20.perc) Végh Bálint egy rosszul sikerült mozdulattal földre terítette a győriek egyik játékosát, ez pedig a bírók piros lapos szituációnak nyilvánították. Az első félidő vége Tóth Mihály zseniális védéséseiról szóltak és ez is segítette a hazai csapatot hogy 11:9 es eredménnyel érjen véget az első félidő.
 
A második játékrész a hazaiak támadásával folytatódott és Janowszky Botond betörés góljának köszönhetően 3 gólosra növelték előnyüket a veszprémiek. A Győr fokozatosan jött vissza a mérkőzésre, olyannyira hogy több hazai kihagyott helyzet után a második félidő derekán ki is egyenlítettek. (14:14 37.perc) Barna János labda szerzését követően, ekkor még Balogh Botond mehetett ziccerben és újra a Veszprémnél volt az előny. Fej-fej mellett haladt a két csapat, azonban Bene Zsombor a két perces kiállítás sorsára jutott és az ember hátrányt a győriek ki is használták. (18:20 47.perc) A Veszprém ekkor viszont magasabb sebességbe kapcsolt és szélről Füry Félix, majd átlövésből Czabula Huba és Szabó Tas góljával újra egált mutatott az eredmény (21:21 50.perc) Győri Nándor fontos védései is kellettek ahhoz, hogy a BFKA Veszprém újra magához ragadja a vezetést. (22:21 53.perc) Izgalmas pillanatok tartogatott a mérkőzés vége, hiszen a bakonyaik kétszer is magukhoz tudták ragadni az előnyt, de a Győr mindegyik alkalommal kiegyenlített. az utolsó percben. Az utolsó percben Janowszky Botond góljával 24:23-ra ismét vezetett a Veszprém azonban a Győr 10 másodperccel a vége előtt újra döntetlenre mentett. A mérkőzés utolsó pillanataiban még a Veszprém egy időntúli szabaddobást kiharcolt, de Barna János Dániel nem tudta értékesíteni, így mindkét csapat 1-1 bajnoki ponttal távozhatott a találkozó végén. (24:24 60.perc)
 
Dinko Dankovic | vezetőedző, BFKA Veszprém U21 csapat
Tudtuk, hogy a Győr mennyire erős csapat és ez meg is mutatkozott a mai találkozón. Egy szoros mérkőzésen vagyunk túl és úgy gondolom, hogy az ilyen párharcok tudnak segíteni nekünk a legtöbbet a fejlődésben. Gratulálok a fiúknak, hiszen ma remek teljesítményt nyújtottak. Kis szerencsével akár a győzelem is meg lehetett volna, de úgy gondolom ezzel az eredménnyel is elégedettek lehetünk.
 
Bencze József | vezetőedző, Győri ETO-UNI FKC
 A szombati bajnokin két nagyon jó védekezés találkozott egymással. Mindkét csapatnak megvolt a lehetősége, hogy a saját javára eldöntse a két pont sorsát, de ez végül nem valósult meg a nüansznyi hibák miatt. Így azt gondolom, hogy a mai mérkőzésen egy igazságos döntetlen született.
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK