KK AJKA KFT
23
BFKA Veszprém U21
25
NB I/B Férfi
(4. forduló)
Sze. 23. Szombat, 16:00
Városi Sportcentrum | Ajka
Bírók: Kocsis Tibor, Mándli Balázs

A férfi NB I/B 4. fordulójában a KK Ajka KFT a BFKA Veszprém U21-es csapatát fogadta. A találkozót a hazaiak kezdték és a Végh, Balogh, Szabó, Bene, Jajic, Bőti védő sorral állt fel a Veszprém. A kapuban pedig Tóth Mihály kezdett. Az Ajka első támadásából származó lövést kapusunk hárítani tudta a másik oldalt Szabó Tas találatával megszületett a mérkőzés első gólja. Az Ajka ekkor még válaszolt, de Szabó Tas újabb gólja, majd Tóth Mihály védési utáni Bene Zsombor üres kapura lőtt labdája beállította a két gólos veszprémi előnyt. (1:3 3.perc) 
A BFKA Veszprém kemény védekezést tanúsított, így a következő percekben az Ajka nem tudta bevenni csapatunk kapuját. Velky Péter ki is kérte első idejét. (1:5 6.perc) A hazaiaknak jót tett az időkérés és rendezni tudták a védekezésüket, így mind az Veszprém, mind az Ajka nehezen tudta bevenni a másik kapuját. Czabula Huba hetes találata törte meg végül a gólcsendet. A hazaiak két támadása is eredményesnek bizonyult ekkor a Veszprém vezetőedzője, Dinko Đanković is időt kért. A kis szünet nem segített csapatunknak, több szabálytalanság is becsúszott a játékunkba amit a bírok több 2 perces kiállítással jutalmaztak. Az emberelőnyt az Ajka maximálisan ki is használta, először ki egyenlített, majd át is vette 2 góllal a vezetést. (10:8 24. perc). Az első félidő végén mind a két csapat játéka felgyorsult, több gól esett mindkét oldalon, majd Czabula hetesből szerzett gólja állította be a 12:11 hazai vezetést az első félidőben. (12:11 30.perc)
A második félidőt a Veszprém kezdte és Czabula Huba ott folytatta a második félidőt, ahol az elsőt abbahagyta, így újra döntetlen volt az eredmény. Akadémistáink játékának jót tett a szünet Tóth Mihály hárításaival majd Bőti Dominik 2 góljával visszavette a vezetést a Veszprém. A 35. percben Velky Péter kikérte második idejét. (14:17 35. perc)
A második félidő közepén felváltva születtek a gólok, így maradt a csapatok közötti 2-3 gólos különbség (17:19 43. perc) Egyre feszültebb lett a hangulat a mérkőzés végéhez érve, Barna János Dániel, Balogh Botond és Bene Zsombor góljaival azonban a Veszprém továbbra is tudta tartani az előnyét. A vendégek nagyon keményen és szervezetten védekeztek, így az Ajka nehezen tudta bevenni Tóth Mihály kapuját. A találkozó egy piros lapos kiállítással ért véget, de ez sem befolyásolta akadémistáink győzelmét, akik már 4 forduló óta veretlennek mondhatják magukat. (22:25 60.perc)
 
Velky Péter | vezetőedző, KK Ajka KFT
Azt kaptuk, amire számítottunk, egy kemény mérkőzést. Nem tudtunk összeállni védekezésben az elején, így hamar nagyobb hátrányba kerültünk. Utána sikerült ezt rendezni, aminek köszönhetően az első félidő második részében már a vezetést is meg tudtuk szerezni és tartani is a szünetre. A második félidőt rosszul kezdtük, sok könnyű gólt kaptunk, ami miatt újra hátrányba kerültünk. Ezt sajnos az ellenfél fegyelmezetten tartani tudta a mérkőzés végéig. Nem adtuk fel, hátrányból fel tudtunk állni és vezetni is, ami komoly egy ilyen jó csapat ellen, viszont a hibáinkat kihasználva újra fölénk kerekedtek a második játékrészben. Lehet, hogy nem volt szép, de úgy gondolom egy kemény meccsem vagyunk túl és nem adtuk könnyen magunkat. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez, de véleményem szerint nekünk sincs okunk szégyenkezni.
 
Dinko Dankovic | vezetőedző, BFKA Veszprém
Nehéz mérkőzésre számítottunk és ez végül be is következett. Az első félidőben nagyon kiélezett volt a csata a két csapat között többször is vezetni tudott az Ajka ellenünk. A második játékrészben úgy gondolom még motiváltabban léptünk pályára és mérkőzés utolsó harmadában lévő kemény, koncetrált védekezésünket köszönhetően tudtuk megnyerni a találkozót.
Gratulálok a csapatnak a győztes mérkőzéshez.
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK