Közvetíti:

BFKA Veszprém U21
Kecskemét
NB I/B Férfi
(5. forduló)
Sze. 30. Szombat, 18:00
DEVM Csarnok, Veszprém
Bírók: Garai Balázs Róbert, Varasdi Levente Zoltán

A férfi NB I/B 4. fordulójában a KK Ajka KFT a BFKA Veszprém U21-es csapatát fogadta. A találkozót a hazaiak kezdték és a Végh, Balogh, Szabó, Bene, Jajic, Bőti védő sorral állt fel a Veszprém. A kapuban pedig Tóth Mihály kezdett. Az Ajka első támadásából származó lövést kapusunk hárítani tudta a másik oldalt Szabó Tas találatával megszületett a mérkőzés első gólja. Az Ajka ekkor még válaszolt, de Szabó Tas újabb gólja, majd Tóth Mihály védési utáni Bene Zsombor üres kapura lőtt labdája beállította a két gólos veszprémi előnyt. (1:3 3.perc) 
A BFKA Veszprém kemény védekezést tanúsított, így a következő percekben az Ajka nem tudta bevenni csapatunk kapuját. Velky Péter ki is kérte első idejét. (1:5 6.perc) A hazaiaknak jót tett az időkérés és rendezni tudták a védekezésüket, így mind az Veszprém, mind az Ajka nehezen tudta bevenni a másik kapuját. Czabula Huba hetes találata törte meg végül a gólcsendet. A hazaiak két támadása is eredményesnek bizonyult ekkor a Veszprém vezetőedzője, Dinko Đanković is időt kért. A kis szünet nem segített csapatunknak, több szabálytalanság is becsúszott a játékunkba amit a bírok több 2 perces kiállítással jutalmaztak. Az emberelőnyt az Ajka maximálisan ki is használta, először ki egyenlített, majd át is vette 2 góllal a vezetést. (10:8 24. perc). Az első félidő végén mind a két csapat játéka felgyorsult, több gól esett mindkét oldalon, majd Czabula hetesből szerzett gólja állította be a 12:11 hazai vezetést az első félidőben. (12:11 30.perc)
A második félidőt a Veszprém kezdte és Czabula Huba ott folytatta a második félidőt, ahol az elsőt abbahagyta, így újra döntetlen volt az eredmény. Akadémistáink játékának jót tett a szünet Tóth Mihály hárításaival majd Bőti Dominik 2 góljával visszavette a vezetést a Veszprém. A 35. percben Velky Péter kikérte második idejét. (14:17 35. perc)
A második félidő közepén felváltva születtek a gólok, így maradt a csapatok közötti 2-3 gólos különbség (17:19 43. perc) Egyre feszültebb lett a hangulat a mérkőzés végéhez érve, Barna János Dániel, Balogh Botond és Bene Zsombor góljaival azonban a Veszprém továbbra is tudta tartani az előnyét. A vendégek nagyon keményen és szervezetten védekeztek, így az Ajka nehezen tudta bevenni Tóth Mihály kapuját. A találkozó egy piros lapos kiállítással ért véget, de ez sem befolyásolta akadémistáink győzelmét, akik már 4 forduló óta veretlennek mondhatják magukat. (22:25 60.perc)
 
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK