Közvetíti:

BFKA Veszprém U16
29
Moyra-Budaörs Handball
16
U16 I.osztály
( 22. forduló)
Ápr. 21. Péntek, 14:00
DEVM Csarnok | Veszprém
Bírók: Papp Richárd Csaba, Vandróczki Gábor
A budaörsiek támadhattak először a mérkőzés során, de Tari Zsolt néhány hát kihagyás után egy hárítással tért vissza és akadályozta meg őket - bár második nekifutásra már a vendégek gólt tudtak lőni. Egy perccel később már a hazaiak Birnbauer góljával ki is egyenlítettek, majd Harmat találatával gyorsan a vezetést is megszerezték. Az első hetest 6,5 percnél dobta be Harnóczi, ezzel már 5:3-ra ment el a Veszprém. A szélről Harmat és Békési szórta a kaput, ami a 9. perc végén időkérésre kényszerítette a Moyra csapatát. Hatásos volt a megbeszélés, hiszen utána egyből gólt is szereztek, és több kísérletet is meghiúsítottak. 15 percnél 12:7 volt az állás, ekkor ismét Harnóczi lőtt egy hétméterest – ezúttal is sikerrel. Harmat szélről ismét többször jól szerepelt, így 18 perc után már tízzel ment a fogadó fél (17:7). A jó védekezésnek és a gyors lerohanásoknak köszönhetően 20:8-as félidei eredménnyel kezdődött a szünet.

Gyorsan kezdte a második félidőt a Veszprém, de sajnos mellé csúszott a labda, így a Budaörs visszatámadhatott, amiből gólt is szereztek. Kapkodásból és figyelmetlenségből akadtak hibák a hazai oldalon, amik miatt elmaradt jó pár találat, de az előnyt ennek ellenére is sikerült növelni (30. perc: 23:9). A 33. percben kapott hetes lehetőséget a Moyra-Budaörs, amit Frenkllel szemben be is tudtak húzni. Lassult a tempó az első félidőhöz képet, a játékidő háromnegyedénél 24:12-re vezetett a Veszprém. A kapus- és a támadó teljesítményünk is stabil volt, ennek köszönhetően 12 gólnál közelebb nem jutottak a Budaörsiek, így a 44. percben kérte ki első idejét Iváncsik Tamás (25:13). A mérkőzés utolsó 5 percében feszesebb ritmusra váltottak a csapatok, ami elsősorban a hazaiaknak kedvezett, Lackenbacher váltotta Frenklt a kapuban, és ő sem okozott csalódást a bakonyiaknak. Veszprémi időntúli szabaddobással zárult a találkozó, de ezúttal elmaradt a hálórezgetés, így a végeredmény: BFKA Veszprém – Moyra-Budaörs Handball 29:16.
Iváncsik Tamás | vezetőedző, BFKA Veszprém
Gratulálok a csapatnak, ma meggyőző teljesítményel rukkoltak elő. Külön öröm számomra, hogy azok a játékosok, akik az elmúlt időszakban kevesebbet játszottak, most több lehetőséget kaphattak a pályán, amit szépen ki is használtak. 
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK