Közvetíti:

BFKA Veszprém U16
39
VS Dunakeszi
22
U16 I.osztály
(26. forduló)
Máj. 26. Péntek, 14:00
DEVM Csarnok | Veszprém
Bírók: Kerék Csenge, Öcsi Tamás
Vendég támadással vette kezdetét a találkozó, ám a hazaiak szereztek labdát, melyet Juhász-Tóth értékesített. Nem kellett sokat várni Békési találatára sem, erre viszont már jött a Dunkaeszitől egy kontra. Az első hétméteresre a BFKA-nak volt lehetősége, ám Czinczás lövését hárította a vendégek kapusa. A harmadik perc végén ismét labdát szerzett a Veszprém, Schmidt lövésével már 3-1-re alakult az állás. Viczina és Juhász-Tóth rohamozta le sikeresen a kaput, majd szélről érkezett egy gól a Dunakeszitől. 5 percnél kapott hetest a Dunakeszi, ügyesen cserélt ehhez kapust a Veszprém, hiszen Frenklben elakadt a labda. Szélről és középről is eredményesen vette be az ellen kapuját a Veszprém, a 10. perc végére már 9:3-ra húztak el Schmidt góljának köszönhetően. A 12. percben időt kértek a vendégek, majd egy szép csellel gólt is szereztek. Czinczás, Harmat és Schmidt hamar szerzett újabb három gólt a hazaiaknak, eközben a Dunakeszi is tudott faragni a hátrányából (14. perc: 13:6). A 17. perc közepén kapott újabb hétméteresre sanszot a vendég keret, ám a Tarit ezúttal is váltó Frenklnek nem volt vele dolga, egy perccel később, hasonló szituációban viszont nem sikerült elkapnia a labdát. A folytatásban őrizte hidegvérét a védekezés, és Tari is folyamatosan hárított, a vége előtt egy perccel a pedig Iváncsik Tamás is kikérte az időt. Ebből azonban a vendégek jöttek ki jobban, két számjegyűre módosítva a góljaik számát, de Békési hamar válaszolt rá a szélről. A Dunakeszi időntúli szabaddobással ért véget az első félidő, 17:10 állásnál mentek pihenőre a csapatok.

Határozottan kezdte a második félidőt a Veszprém, az első 5 percben viszont emberhátrányba is kerültek, de sikerült tartani a gólkülönbséget. Juhász-Tóth bombáinak, és Lackenbacher hárításainak köszönhetően a 9. percre már tízzel mentek a hazaiak (24:14). A 10. perc felénél szerzett hetesből gólt Czinczás, majd felválta érkeztek mindkét fél részéről a találatok. A mérkőzés háromnegyedénél Harnóczi zseniális találatával már 28:18-ra vezettek a bakonyi fiatalok. A találatok mellett azonban a mérkőzés hevében több kapufa is becsúszott, de a 16. percben Kulcsár megszerezte a Veszprém 30. gólját. Kisvártatva heteshez jutottak a Duna-partiak, ami célba ért, így 31:19-re módosult az állás. Remekül szereztek labdát a veszprémiek, és főként szélről voltak eredményesek Kulcsárnak köszönhetően, a 20. percben Kenéz góljával már 35:20-ra mentek. 4 perccel a meccs vége előtt került emberelőnybe a hazai csapat, egy-egy gólt szerezve a 2 perc alatt. Czinczás az utolsó másodpercben majdnem egy fantasztikus góllal zárta a találkozót, ám ezúttal a kapufa nem volt velünk, így 39:22 arányban ért véget a találkozó. Ez egyben azt is jelenti, hogy a BFKA Veszprém csapata az FU16 I. osztályt bronzérmesként zárta a 2022/2023-as idényben. Szívből gratulálunk, fiúk, szép lezárása volt ez a szezonnak!
Iváncsik Tamás | vezetőedző, BFKA Veszprém U16 csapat
Boldog vagyok, hogy méltóképpen tudtuk lezárni a szezont és nagyon örülök, hogy még itt az utolsó mérkőzésen is mindenkinek tudtunk játék lehetőséget biztosítani. Nem utolsósorban pedig gratulálni szeretnék a fiúknak az egész éves teljesítményükhöz ami végül bronzérmet ért a csapatnak a bajnokságban.
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK