Közvetíti:

BFKA Veszprém U18
43
Sport36-Komló
20
U18 I. osztály - Nyugat
(24. forduló)
Máj. 12. Péntek, 16:00
DEVM Csarnok | Veszprém
Bírók: Papp Richárd Csaba, Vandróczki Gábor
Bovánovics bomba góljával nyitotta meg a meccset a BFKA Veszprém, de nem kellett sokat türelmetlenkedni az első komlói válaszig. Keményen egymásnak feszültek már az elején a felek, 4 perc után 2-2 volt az állás, de Szökrényes két lerohanás góllal átbillentette a Veszprém javára a mérleget, amit Horváth-Szabó hétméteres védése csak tetézett. A 8. perc végén tudtak ismét pontot szerezni a komlóiak, a hétméteres lövésnek köszönhetően 5-3 az állás ekkor. Emberhátrányból is sikerült növelni az előnyt, sőt, a mérkőzés negyedénél Edwards kínaijával 9-4-re ment már a Veszprém. Gyors adok-kapok jellemezte a meccs dinamikáját a következő percekben, melyből jellemzően a hazaiak kerültek ki jobban. A 20 percnél döntött a Komló az időkérés mellett, ekkorra 11-5 arányúra duzzasztotta a fort a Veszprém. Góllal jött ki végül a taktikai megbeszélés utáni támadásból a vendég keret, ám a veszprémi kontra is egyből jött. A kapufa több ízben is megmentette mindkét felet, de a veszprémi ziccerek sorának köszönhetően 2 perccel a vége előtt már 16-9 volt az állás – Ivo Díaz időt kért ekkor. Az egy perc lejárta után Birnbauer húzta be 2. találatát, de egy labdaeladás miatt a Komló is gólhoz jutott. A meccs félidejében Szabadi utolsó másodperces góljával 19-10-es állásnál kezdődött meg a szünet.

Néhány másodperccel a második félidő kezdete után hetesre kapott lehetőséget a Komló, ám a Horváth-Szabót váltó Várady-Szabó remekül hárított. 5 perccel a kezdés után kettős emberhátrányba került a Veszprém, ekkor a vendégek újabb gólt tudtak behúzni (35. perc: 22-13). Gáncs-Pető labdaszerzésből lőtt gólja után Várady-Szabó védett, majd beállt ő is a góllövők sorába egy gyönyörű egészpályás találattal (25-13). A 27. veszprémi gól után a 39. percben kért másodjára időt a komlói együttes, a támadásból azonban a BFKA profitált. Várady-Szabó, Turza és Gáncs-Pető parádézott a következő percben, 32-15-re módosítva az állást, nem is kellett több a Komló edzőjének, hogy az utolsó időkérését is elhasználja. A 45. percre már 20 góllal vezetett a helyi gárda, ekkor egymás után két hetest kapott, a másodikat Szökrényes gólra is váltotta. Nehezen jutottak túl a veszprémi védvonalon a komlóiak, még létszámfölénybe is kerültek, mégis az 50. percben tudták csak megtörni a jeget (38-16). Geri is bemutatkozott a kapuba, az 55. percben fogott meg egy labdát, így a 20 gólos előny továbbra is adott volt (38-18). Az 58. perc elején Fazekas meglőtte a helyiek 40. gólját is, melyezt Juhász-Tóth és Szökrényes góljai szinte azonnal követtek. A meccs finisében már nem tudott szépíteni a Komló, 43-20-as végeredménnyel fújták le a találkozót.
Ivo Díaz | vezetőedző, BFKA Veszprém U18 csapat
Ha a fiúk a megbeszéltek szerint dolgoznak a pályán, akkor tudunk a maihoz hasonló győzelmeket aratni. Motiváltak voltak, és látszott a szemükben, hogy küzdenek ezért a nagyon fontos kettő pontért. A munka viszont nem áll meg, dolgozunk tovább és szeretnénk a szezon hátralévő részében is jó teljesítményt nyújtani.
Gratulálok a csapatnak a győzelemért.

 
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK