Közvetíti:

BFKA Veszprém U18
36
PSN ZRT
23
U18 I. osztály - Nyugat
(26. forduló)
Máj. 26. Péntek, 16:00
DEVM Csarnok | Veszprém
Bírók: Tóbiás Richárd Tamás, Végh András
Hazai támadással indult a Pécs elleni párharc, ám Birnbauer lövése nem ért célba. Szerencsénkre a Pécs sem járt sikerrel az első támadásnál, így Szökrényes találata kezdte meg a gólszerzést a meccsen. A szemfüles védekezésnek köszönhetően Gáncs-Pető is betalált, majd Szökrényes újabb bomba gólt szerzett (4 perc, 3:0). Horváth-Szabó jól védett a kapuban, de a 6. percben a pécsieknek is sikerült az első gólt megszerezni, majd Szujó és Gáncs-Pető vett revansot a találatért. Összeszedte magát a vendég keret, a 9. percre már 6:3 volt az állás a két csapat között. Rövidebb álló háború kerekedett, egyik csapat sem talált fogást a másikon, a csendet végül a Pécs törte meg a 12. perc közepén, Szökrényes kiállításával emberelőnyt is kiharcolva maguknak. Szujó így is egy remek kínaival szállt be a meccsbe, de a PSN szorosan a nyomunkban maradt. A 14. percben sikerült egy heteshez jutnunk, Elter azonban nem járt sikerrel, maradt a 7:5. A Veszprém került létszámfölénybe, ami alatt Szökrényes egy, Gáncs-Pető pedig két góllal növelte a bakonyiak előnyét. A meccs harmadára jelentős forral rendelkezett a hazai csapat, Gáncs-Pető labdaszerzésének és Szujó góljának köszönhetően öttel mentek a vendégek előtt (12:7). A 22. percben döntött a pécsiek edzője az időkérés mellett, ekkor 13:8 volt az állás. A támadást Horváth-Szabó megfogta, az indítás után pedig Fazekas bombázott az ellen kapujába. A PSN-nek sikerült rést találni a BFKA védősorán, a kapuban is több labdát megfogtak, és a 27. percben még egy hétméterest is érétkesítettek, de a Veszprém rendre tartotta magát az 5 gólos különbséghez. A 29. perc elején kért időt Ivo Díaz, ekkor 16:12-t mutatott az eredményjelző, ám a sikertelen támadást követően a Pécs tudott még egy hetest bedobni. 10 másodperccel a vége előtt Szökrényesnek sikerült lerohanásból gólt szereznie, így 17:13 aránnyal zárult az első 30 perc.

A Pécs kezdhette a támadások sorát a második félidőben, de az agresszív veszprémi védvonalon nem jutottak túl. A második perc elején ráadásul még egy főt nélkülözniük is kellett, Edwards viszont nem tudta belőni a kapott hetest – ezen Szabadi gólja szépített. A 35. percben Edwards bombázott a pécsiek kapujába, ezzel megszerezte 100. gólját az FU18 I. osztály – Nyugat bajnokság idei szezonjában (21:14 az állás). A 39. percre Birnbauer góljának köszönhetően már tízre növelte az előnyét a fogadó fél (25:15), és ebből nem is akartak engedni a veszprémi fiúk. A meccs háromnegyedére már 30 gólnál járt a Veszprém, míg a PSN 18 találatig jutott. 47 percnél kért másodszor egy perces taktikai megbeszélést Ivo Díaz, majd az ezt követő támadásban Szabadi rezgette meg az ellenfél hálóját. Több pontatlanság csúszott be a játékunkba, de a pécsiek is hasonló cipőben jártak, így 53 percnél időt kért a vendég keret (32:20). Nekünk jött ki jobban a lépés, a sikertelen kísérlet után Szökrényes húzott be még egy gólt a BFKA neve mellé. A meccs fináléjában Várady-Szabó is brillírozott a kapuban, és kritikus pillanatokban törte meg a PSN lendületét. A meccs utolsó percében még kihasználta a harmadik időkérést is a pécsiek edzője (36:23), de nem vezetetett eredményre a megbeszélés. A veszprémi kispad ekkor már állva tapsolt a pályán lévőknek, hiszen garantált volt a továbbjutás. Még egy szép ziccerrel próbálkozott az utolsó másodpercben Fazekas, ám a sípszó korábban jött, minthogy áthaladjon a labda a gólvonalon, így maradt a 36:23-as végeredmény. Fantasztikus alapszakasz mérkőzéssel jutott tovább a négyes döntőbe U18 keretünk, melyre június 2-3-án, Gyálon kerül majd sor. Nem lehetett panasz a szurkolótáborra sem, hiszen a kezdetektől fogva megtöltötték hangjukkal a DEVM Csarnokot. A csapattal legközelebb jövő héten pénteken találkozhatunk majd Gyálon. Szívből gratulálunk, fiúk! Csak így tovább!
Ivo Díaz | vezetőedző, BFKA Veszprém U18 csapat
Nehéz szavakat találni. Gratulálok a fiaimnak és nagyon büszke vagyok rájuk. Kemény szezonon vagyunk túl és voltak nehéz pillanataink is, de úgy gondolom, hogy a srácok az egész idény során szívüket-lelküket beletették a mérkőzésekbe. Boldogsággal tölt el, hogy milyen lehengerlő teljesítményt mutattak a fiúk az egész szezon során. Úgy gondolom a kemény befektetett munkának meglett a gyümölcse, hiszen ott lehetünk a jövő heti négyes döntőbe és megküzdhetünk együtt, egy csapatként a bajnoki címért.
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK