Közvetíti:

BFKA Veszprém U20
35
Budai Farkasok Rév Group
27
U20 I. osztály - Nyugat
(22. forduló)
Ápr. 21. Péntek, 18:00
DEVM Csarnok | Veszprém
Bírók: Gál László, Ludvig Benedek Dezső
Hazai támadással nyitott a mérkőzés, hamar megvolt mindkét fél részéről a góllövési kísérlet, de a kapusok és a hatos falak eredményesen tartották távol a labdát a hálótól. 3 percnél hétméteres következett a Budai Farkasoknak, megszületett a mérkőzés első gólja. Másfél perccel és egy második Farkasok góllal később Hoffmann lőtte meg a Veszprém első gólját. Két gyors támadásból Lantos és Varga góljával egyenlített a hazai keret, a 7. percben 3:3 volt az állás, de nem kellett sokat várni Lantos vezető góljára. A 10. perce már 3 gólos előnyt könyvelhettek el az ezúttal fekete mezben játszó Veszprém, ám újabb hetest ítéltek a budaörsieknek, amit Nagy hárított. A 14. percben, 7:3-nál időt kért a vendég keret, ami után váltakozva szereztek gólt a felek, majd Gulyás István is élt az időkérés lehetőségével (16:50 perc: 9:5). A vendégek teljes erővel azon voltak, hogy az időnként 5 gólos hátrányt lefaragják, de minden igyekezetük ellenére a veszprémi védekezés kifogott rajtuk, 13 másodperccel a vége előtt Hoffmann rontott hetese után időt kértek, amiből gól kerekedett – 15:12 félidei eredménnyel vonultak hosszabb pihenőre a csapatok.
 
A második játékrészt a vendégek kezdték, ám az eladott labdát a veszprémeik góllal büntették. 3 percig kellett várni a Farkasok góljára, a folytatásban viszont Nagy parádésan védett ellenük, egy hetes kellett hozzá, hogy túljussanak rajta. A Veszprém részéről is nehezen jöttek a gólok, a 38. percben még csak 17:14 volt az állás és emberhátrányban kellett felvenni a kesztyűt a Farkasokkal. Épphogy kiegészültünk, egy figyelmetlenség miatt újra egy embert nélkülöznünk kellett a pályáról, ám ez nem hátráltatta a csapatot, 42 percnél 21:16-ra vezetett a BFKA. Hiába volt a harmadik negyed több mint felében emberhátrányban a Veszprém, stabilan tartotta a kiharcolt 5 gólos előnyét. Gulyás István higgadtságra intette a fiúkat, amire szükség is volt, mivel a sietség miatti pontatlanságok sokasodni látszódtak, a 20. percre 3 gólra zárkóztak fel a Farkasok (25:22). Ekkor taktikai egypercet kért a Veszprém, majd Eklemovic hétméteressel büntette az ellent 9 perccel a vége előtt. Parázs hangulatú utolsó percek kezdődtek, Füry kíméletlen gólja után a harmadik időkérésüket is felhasználták a budaiak. 55 percnél Eklemovic újabb hétméteresével visszaszerezte az 5 gólos előnyt a Veszprém (30:25). Az 58. perc végén, emberhátrányban kért harmadszorra időt Gulyás István (31:26), ami után másodpercekkel jött a veszprémi gól. A lefújáshoz közeledve záporoztak a veszprémi gólok, és ez meg is pecsételte a Budai Farkasok sorsát, 35:27-es végeredménynél fújták le a találkozót.
Gulyás István | vezetőedző, BFKA Veszprém U20 csapat
Szívből gratulálok a fiúknak, ez volt talán az eddigi legjobb mérkőzésünk, amibe egytől egyig mindenki beletette a maga munkáját. Nem volt teljesen hibátlan a játék, a mérkőzés hevében időnként higgadtságra kellett inteni őket, de ez természetes ebben a helyzetben. Ma mindenkinek maximálisan kijár a dícséret, megérdemelt győzelem volt.
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK