Közvetíti:

BFKA Veszprém U20
30
Sport36-Komló
32
U20 I. osztály - Nyugat
(24. forduló)
Máj. 12. Péntek, 18:00
DEVM Csarnok | Veszprém
Bírók: Papp Richárd Csaba, Vandróczki Gábor
Komlói kezdéssel startolt a mai utolsó mérkőzés, ám a BFKA hamar hétmétereshez jutott, amit Burai be is lőtt. A folytatásban Nagy fogott labdákat a kapuban, Halupka és Zvolenszki pedig a túloldalon lőtt át a hatosfalon. a 10. percre már 6-4-re vezetett a hazai csapata gyors támadásoknak köszönhetően, de a Komló olyannyira szorosan a sarkunkban volt, hogy a 12. perc végére már fordítottak az álláson (6-8). Gulyás István kikérte az első egy percet, de sajnos mellé ment a támadás. Váltották egymást a gólok mindkét oldalról, stabilan tudta tartanai a két gólos előnyt a Komló, még emberhátrányban is, így a mérkőzés harmadánál 10-12 volt az állás. 22 percnél ismét hetesre készült a Komló, Kovács váltotta Nagyot a kapuban, de nem sikerült hárítania, majd Lantos bombája után a Komló is időt kért (24. perc: 14-15). A taktika nekik kedvezett, újabb három gólt zsebeltek be, míg a BFKA-nak nem volt eredményes támadása ezidő alatt, Lantos góljára a 30. perc közepéig kellett várni, amivel 15-18-ra módosította az eredményt a félidő előtt.

Györe Botond 2 góljával és Kovács hárításával telt az első 40 másodperc a második félidőből, így gyorsan felzárkózott U20-as keretünk. A Komló is felocsúdott a kezdeti döbbenetből, folytatták a gólok gyűjtését, sőt, két üres kapura indított támadást is sikerrel hárított, így a 36. percre ismét kettővel mentek (18-20). A 11. percben Zvolenszki újabb góljával 22-22-re kiegyenlítettek a hazaiak, majd Burai ezúttal kihagyott egy hetest, Kovács pedig egy lerohanást akadályozott meg. A meccs háromnegyedénél kért ismét egy percet a Veszprém (22-23 állásnál), viszont a komlói kapus megfogta Györe szélről indított lövését. Fej-fej mellett lőtték a gólokat a felek, de egy gólnál közelebb nem jutott a Veszprém a Komlóhoz. Az 51. percben kért másodjára időt a Komló, majd Lantos ismét egyenlőre hozta az állást (27-27). Kovács újból brillírozott a kapuban, Apró pedig vezető gólt lőtt az 57. percben. 1 perccel a vége előtt újra a Komló került fölénybe, majd Lantos próbálkozását is védték, így a fennmaradó fél perc előtt időt kértek. Egy taktikus góllal bebiztosították a győzelmüket, így a végeredményt is: 30-32 arányban zárult a találkozó.
Gulyás István | vezetőedző, BFKA Vezsprém U20 csapat
Nem mondhatom azt, hogy a fiúk nem küzdöttek a pályán, de jobb hozzáállás kellett volna ahhoz, hogy ma két pontot tudjunk szerezni.  Nagyon változékony volt a teljesítményünk és a végéig szoros volt a meccs, de úgy gondolom, hogy egy kicsivel több spiritusszal minimum a döntetlen, de akár a győzelem is meg lehetett volna.
FACEBOOK BEJEGYZÉSEINK
INSTAGRAM BEJEGYZÉSEINK

PARTNEREINK