Helyén volt a veszprémi szív, győzelem a Balatonfüred ellen!

2021. Ápr. 24.

Küzdelmes mérkőzésen értékes győzelem a lokálderbin

Kora délelőtt nagy volt a mozgolódás a balatonfüredi Eötvös csarnok körül, Momir Ilic együttese látogatott a Balaton parti városba.
Előzetesen kemény, küzdelmes mérkőzésre számíthatott mindkét fél, amit már a mérkőzés elején is érezni lehetett. 
 
Jól kezdett a Balatonfüred, rendre megtalálták a beállót. Támadásainkkal nem volt gond, 1-1 elleni szituációkban rendre előnyt szereztünk, ezzel tartottuk magunkat szorosan a házigazdák nyomában.  Az első 20 percben Momir Ilic érezte, kapuban kell a váltás, sajnos szinte minden füredi támadás góllal zárult. A félidő végére  egy gól volt a hátrány, az utolsó támadásunkból nem született gól.

A második 30 perc remekül kezdődött, rendezte a sorokat a veszprémi alakulat a szünet alatt. Jó védekezés, feljavult kapusteljesítmény és gyors lerohanásokkal nyomás alatt tartottuk akadémiai "testvérünket". 

10 perc elteltével jöttek a gyors gólok, amikor már stabilan 3 góllal vezettek Lukács Péterék. Egy-egy kihagyott helyzet után jöttek a biztatások a padról és a pályán lévő társaktól is.   
A füredi alakulat még egy nagy rohamra indult az utolsó 10 percre érve, ekkor 2 gólos volt a bakonyi fiatalok előnye.
Többször adtuk el sajnos a labdát támadásban, amit kíméletlenül kihasználtak a hazaiak. 
 
Nkousa Dávid fontos pillanatban lőtt gólt, míg a ziccert kihagyták a túloldalon. Fej-fej mellett haladtak a felek de a vezetést nem engedte ki a kezéből a veszprémi csapat.  
Kis Ákos kért időt, hiszen 2 góllal vezettünk és még volt közel 6 perc a találkozóból.  Gól itt, gól ott, felfokozott hangulatban kezdödött a végjáték. 

Támadott az egyenlítésért a füredi alakulat, de Mikler Krisztián óriási ziccert védett. Ekkor ismét jött a bakonyi gól és egy ismételt kapusbravúr Krisztiántól. 

Emberelőnybe kerültünk a találkozó végéig, amit Lukács Péter passzából Khalil Kerim ki is használt. 59.perc: 31:33.

Szinte ziccerbe kerültünk, ám előtte Momir Ilic időt kért, így 20 másodpercünk volt góllal befejezni az akciót. Dobi Bence nem hibázott, győzött a veszprémi szív!

Ez a mérkőzés egy végtelenül szoros, magas színvonalú találkozó volt, ami mindkét csapat és a magyar utánpótlás kézilabdázás javát is szolgálta.

Gratulálunk a veszprémi és a balatonfüredi csapat játékosainak, edzőinek hiszen a pályán ma ellenfelek voltunk, de mindkét város egy célért dolgozik nap mint nap a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémián.  

2021.04.24. szombat 1100
Balatonfüred, Eötvös Sportcsarnok

NB I/B férfi felnőtt-Nyugat 
BFKA Balatonfüred U22 - BFKA Veszprém U22 33:34 (17:16)
 
Gólszerzőink:
Lukács Péter 11 gól, Dobi Bence 9 gól, Khalil Kerim 5 gól, Nkousa Dávid 4 gól, Tóth István Sámuel 2 gól, Sisa Erhárd 2 gól