[Veszprém] Büszke vagyok a csapatomra!

2021. szep. 01.

Ivo Diaz vezetőedző értékelése - GIYC 2021 Düsseldorf

"Minden szempontból hasznos volt ez a torna. A nemzetközi tapasztalatszerzésnél jelenleg nincs fontosabb. 14 órás utazás, idegen közeg, a jelenlegi járványhelyzet miatt szigorú biztonsági előírásokkal, kora reggeli tesztelésekkel. Emellett 2 évvel idősebb csapatok ellen pályára lépni mindig nagy kihívás. Fontos, hogy lássuk, hol is tartunk igazán.
Az idei szezonban a csapat a Serdülő bajnokságban fog játszani, szinte pontosan ugyanaz lesz a helyzet mint most Németországban. Ez volt az egyik ok, amiért elfogadtuk a meghívást a tornára. Az első nap, a későbbi győztes Füchse Berlin ellen szinte végig fej-fej mellett haladtunk, a fiúk a kezdeti megilletődöttség után csapatként küzdött. Nehéz volt nekik utána, hiszen tudom, hogy nyerni akartak, de vezetőedzőként számomra ezen a tornán más volt a győzelem. Jó megoldások, szép passzok, csapategység, küzdőszellem, védekezés, döntési szituációk helyes megválasztása. Csak pár dolog, amit kiemelnék.
Persze a fiúk számára és számomra is fontos győzni, de amint ezek az elemek a helyükre kerülnek, teljesen biztos vagyok benne, hogy ez az eredményekben is megmutatkozik majd a szezon alatt. 
Ez a második nemzetközi torna amin részt vettünk, úgy érzem egyénileg és csapatban is nagyot léptünk előre. Számomra ez a legfontosabb, tudatosan építkezünk, minden lehetőséget kihasználunk arra, hogy napról-napra jobbak legyünk. 
A torna utáni visszajelzések is megerősítenek minket abban, hogy jó úton járunk. 
Remek szervezés, jó csapatok, jó hangulat. Minden nagyszerű volt, biztos vagyok abban, hogy tudjuk kamatoztatni azokat a dolgokat amit itt szerztünk az elmúlt 4 nap alatt.
Köszönöm a fiúknak, hogy helytálltak, büszke vagyok a csapatomra!"