[Veszprém] Interjú Wolf Attilával, a BFKA Veszprém fotósával

2020. nov. 10.

"Fontos,hogy megörökítsem a pillanatot."

Mesélj magadról, hogy kerültél kapcsolatba a fotózással valamint hogy kerültél a Balaton felvidéki Kézilabda Akadémiához?
 
Komolyabban 2009-ben kezdtem el fotózgatni, szimplán azért mert úgy éreztem ez érdekel. Később úgy éreztem, választanom kell, melyik irányba indulok ezen a téren.
Mivel a sport, azon belül a kézilabda mindig is érdekelt, ezért is döntöttem, hogy a sportfotózás lesz, amivel szeretnék foglalkozni. 
Veszprémben a kézilabda mérkőzések kiemelkednek, de ezek mellett kosárlabda, labdarúgás, röplabda eseményeket is megörökítek.
 
2019-ben fotóztam a Telekom Veszprém U21-es csapatának mérkőzéseit, ezután folyamatosan jelen voltam a veszprémi kézilabda utánpótlás mérkőzéseken. 

Hogyan zajlik egy mérkőzés fotózása? 
 
Kellő rutinom már van, a DEVM csarnokot már ismerem, de a Veszprém Arénában is ismerősek a fények.
 
Mérkőzésenként 100-120 képet készítek, ezekből 60-70 az amit használni tudok. Fiataloknál nehezebb, mert kiszámíthatatlan, mikor mit csinálnak, de azt gondolom, hogy minden nehéz, mielőtt könnyűvé válik.  A nyers képeket kiválogatom, majd egy kis javítás után közzétesszük. Jó érzés, ha sikerül úgy visszaadnom a képen történteket, mint ahogy én ott élőben megéltem. Boldog pillanatokat jobban szeretek fotózni, de néha be kell mutatni a sportban rejlő nehézségeket, kudarcokat. 
Ettől szép ez az egész, ezekért a pillanatokért megéri.
 
Igyekszem elkapni a pillanatokat a jövőben is, remélem hamarosan ismét élettel telik meg a DEVM csarnok.
 
Sok sikert, Attila!