[Veszprém] Irány a Telekom Veszprém!

2021. júl. 13.

Ilic Zoran, Dörnyei Borisz, Lukács Péter és Bodor Márk is a felnőtteknél bizonyíthat.

- Mi volt a legemlékezetesebb pillanatotok a veszprémi utánpótlásban?
 
Borisz:
14 éves voltam, amikor megnyertük az országos bajnokságot a Budapest Honvéd ellen. Talán ez volt az első olyan élményem ami után eldöntöttem, hogy még sok ehhez hasonló sikert szeretnék elérni. Utánpótlás szinten úgy érzem sikerült is, serdülő, ifjúsági és junior korosztályban is sok-sok nagyszerű pillanatom volt.
 
Zoran:
2019.december 8. volt az a nap, amikor a NEKA ellen nyertünk egy számunkra nagyon fontos mérkőzést. Nekem ez extra motivációt jelentett, hiszen onnan jöttem át Veszprémbe. Igazi rangadó volt, fej-fej melletti küzdelem, de a végén mi örülhettünk és erre mindig emlékezni fogok.
 
Pepe:
Számomra az egész tavalyi szezon emlékezetes volt. A pályán és azon kívül is egy rendkívül erős közösséget alkottunk. Keményen dolgoztunk minden nap, büszke vagyok erre az idényre, hiszen sok rossz dolog történt, de mi hittünk magunkban és ezüstérmet szereztünk az NB I/B-ben.
 
Márk:
Ahogy Zoran is mondta, nekem is a NEKA elleni mérkőzés volt az egyik legemlékezetesebb pillanatom. Tapintani lehetett a feszültséget, mindkét csapat nyerni akart, nagyon jól játszottunk és a mérkőzés végén nagyon boldog voltam.

Hogyan emlékeztek az első napotokra a veszprémi utánpótlásban?
 
Pepe:
Nagyon izgultam, de amikor beléptem a Veszprém Arénába, akkor megnyugodtam, tudtam hogy jó helyen leszek. A csapattársaim sokat segítettek a beilleszkedésben.
 
Márk:
Gulyás Péterrel találkoztam az első napomon, beszélgettünk és körbejártuk Veszprémet. Ezután megittunk egy kávét Zorannal. (Meséli nevetve.)
 
Borisz:
Elmentem egy válogatásra a Báthory iskolába, kapus akartam lenni, de nem volt nálam hosszúnadrág, ezért lettem mezőnyjátékos. Azt gondolom, itt kezdődött a pályafutásom szélsőként.
 
Zoran:
A Veszprém Arénába jöttem, találkoztam a Gulyás Petivel, aztán aláírtam a szerződésem és igen, Márkkal megittunk egy kávét:).

 Mit gondoltok, miben fejlődtetek a legtöbbet az itt eltöltött időszakban?
 
Borisz:
Kitartás. Ez az amiben -azt gondolom- a legtöbbet fejlődtem. A sport elég sok mindenre megtanít, ezt a saját bőrömön tapasztaltam. Az, hogy most itt vagyok egy kiváló visszaigazolás arra, hogy ugyanígy kell folytatnom tovább.
 
Zoran:
Momo mentalitása az, ami segített sok dologban amióta itt vagyok. Mindig mindent beleadni a mérkőzésen, nincs elveszett labda, nem baj ha hibázom, a következő úgyis gól lesz. (nevet)
 
Márk:
A mentalitásom az, ami megváltozott. Tudom a feladataimat, a napi rutinjaimat. Sajnos az előző idényben sérülés hátráltatott, de ezalatt az időszak alatt rájöttem, hogy sokkal keményebben kell dolgoznom ahhoz, hogy elérjem a céljaimat. Motivált vagyok, várom, hogy újra a pályán bizonyítsak.
 
Pepe:
Azzal, hogy Veszprémben játszom, a családtól is messzebb kerültem. Voltak nehéz pillanatok, de a csapat mellettem állt, amiért köszönettel tartozom Nekik. Úgy érzem, a játék összes elemében fejlődtem, az önbizalmam visszajött, magabizosabb lettem. Várom az új kihívásokat, boldog vagyok.

Mit üzentek a jövő Akadémistáinak?
 
Zoran:
Minden nehéz, mielőtt könnyűvé válik. Minden nap egy lehetőség arra, hogy fejlődjenek, ne adják fel az álmaikat.
 
Pepe:
Határozzák meg a céljaikat, soha ne hagyják, hogy mások lebeszéljék őket ezekről. Ragadják meg a pillanatokat.
 
Márk:
A munka sosem hazudik. Erősnek kell lenni mindig. Dolgozni minden pillanatban, senki sem születik profi játékosnak.
 
Borisz:
Legyen meg a cél, küzdjenek érte. Kell hozzá határozottság és egy kis szerencse. Minden apró lehetőséget maximálisan ki kell használni!
 

Milyen érzés volt, amikor megtudtátok, hogy tagjai lesztek a Telekom Veszprém 2021/22-es csapatának?
 
Pepe:
Kiskorom óta profi akartam lenni. Minden nap ezért a pillanatért dolgoztam, hogy most itt lehessek. Most tagja vagyok egy olyan csapatnak amiért küzdöttem minden nap.
 
Zoran:
Úgy volt, hogy nyártól megyek vissza Plockba, de Gulyi szólt, hogy a repülőjegyet már ne vegyem meg. (nevet)
Motivált vagyok és boldog, várom már a következő szezont!
 
Borisz:
Hirtelen jött az infó, nem tudtam, most mi fog következni. Végigjártam a veszprémi utánpótlást, most pedig a felnőtt csapat „kapujában” állok. Nagyszerű érzés, hogy ilyen fiatalon bizonyíthatok a többi fiatal csapattársammal együtt.
 
Márk:
Gulyás Peti szólt, hogy találkozzunk és elmondta, mik a jövőbeli tervei velem a klubnak. Tudom, hogy jó helyen vagyok, fokozatosan fogok visszatérni a pályára. Türelmes vagyok, de rendkívül motivált.
 

Milyen célokat tűztetek ki magatok elé a következő szezonra?
 
Márk:
A sérülésem után nem lehet más célom, mint fokozatosan visszaérni a pályára.
 
Pepe:
Minél többet fejlődjek, egyénileg és csapatjátékban egyaránt. Szeretnék tanulni a nagyoktól, örülök, hogy erre most lesz alkalmam.
 
Borisz:
Ilyen csapatban, ilyen csapattársakkal egy célom lehet, hogy minden nap tanulhassak és jobb legyek. Mindent ki akarok adni magamból, hiszen tudom, ez egy kivételes lehetőség az életemben.
 
Zoran:
Élni a lehetőséggel, minden perc amit a pályán tölthetek remek lehetőség lesz a karrieremben.
 

Momir Ilic és Gulyás Péter személyében ismerős edzőkkel fogtok együtt dolgozni, szerintetek, milyen érzés lesz a Telekom Veszprém mezében az ő irányításuk alatt játszani?
 
Zoran:
Ez több erőt és bátorságot ad nekünk és még egy lapáttal ráteszünk majd a tavalyi szezonban mutatott mentalitásunkra.
 
Pepe:
Várom a közös munkát, nekünk fiataloknak nem lesz új ez a mentalitás. Bízom benne, hogy hamar be fogunk tudni illeszkedni a csapatba!
 
Márk:
Tudjuk, hogy mire számítsunk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy mások lesznek az elvárások mint tavaly az NB I/B-ben. Edzéseken és mérkőzéseken is a legjobb teljesítményt szeretnénk nyújtani.
 
Borisz:
Sokat jelent majd szerintem, hogy tudjuk, mi az elvárás, mire számíthatunk majd Momo és Gulyi személyében. Motivációban nem lesz hiány, várom már a szezont!

Sok sikert kívánunk Nektek! Hajrá Veszprém!