[Veszprém] Palasics Kristóf, Sisa Erhárd - Irány az élvonal!

2021. júl. 16.

A BFKA Veszprém két fiatal tehetsége a 2021/22-es szezonban a NEKA csapatát erősíti.

Mi volt a legemlékezetesebb pillanatotok a veszprémi utánpótlásban?
 
Kristóf:
Emlékezetes pillanatból elég sok volt, nehéz lenne egyet kiemelni. Három nagyon kedves emlék jut eszembe. Amikor a Serdülő országos bajnokságot megnyertük, amikor Balatonbogláron -7 gólról győztünk és a hazai NEKA elleni győzelem, ami utóbb kiderült ez volt az utolsó mérkőzésem a BFKA Veszprémben. 
 
Erhárd:
Két fontos pillanat jutott eszembe. Az egyik amikor a 19/20-as szezonban drámai mérkőzésen nyertünk a NEKA otthonában, illetve amikor a Szigetszentmiklós ellen -5 gólos hátrányból nyertünk. Emellett sok szép emlékeim vannak az edzésekről, csapatépítőkről.
 
 
 
 

Hogyan emlékeztek az első napotokra a veszprémi utánpótlásban?
 
Kristóf:
3 évvel ezelőtt nyáron kerültem Veszprémbe. Jó érzés volt belépni a Veszprém Arénába, találkozni a felnőtt játékosokkal, aztán a DEVM csarnokban lejátszott első mérkőzésem is emlékezetes volt. 
 
 
Erhárd:
Azért annyira én nem örültem mikor megtudtam, hogy katonai táborba kell utaznunk felkészülés gyanánt. De utólag egy nagyon szép emlék. Az volt az első pillanatom itt. Az első edzésen izgultam, de szerencsére sokat segítettek a társak. 

Mit gondoltok, miben fejlődtetek a legtöbbet az itt eltöltött időszakban?
 
Kristóf:
Az itt töltött 3 évem alatt rengeteg edzővel dolgozhattam együtt, sikerült elérnem azokat a célokat, amiket szerettem volna. Fejben nagyon sokat erősödtem, könnyebben hozok meg döntéseket. Tudatosabban élek, tudom, hogy mit miért csinálok.  
 
Erhárd: 
Én leginkább fizikai és mentális képességeim fejlesztésére koncentráltam, amihez minden lehetőség adott volt. Ezúton köszönöm az edzőimnek, hogy ebben segítettek.

Mit üzentek a jövő Akadémistáinak?
 
Kristóf: 
Minden pillanatot ki kell használni, így azt is, hogy az Akadémián dolgozhattok. Minden nap a fejlődésről szóljon, akár a pályán vagy azon kívül. Fontos mérföldkő lehet ez az életetekben.
 
Erhárd:
Soha ne adjátok fel, még akkor sem, amikor azt gondoljátok, hogy rosszabb már nem is lehet. Higyjetek magatokban, nem véletlenül vagytok itt. 

Mit gondoltok, milyen érzés lesz, hogy a 2021/22-es szezonban az NB I/-ben játszatok majd?
 
Kristóf:
Az biztos, hogy olyan érzés lesz bennem, ami még soha. Büszke vagyok, hogy a legmagasabb szinten játszhatok, nagyon nagy élmény lesz számomra. Mindent meg fogok tenni, hogy segítsem a csapatom. Minden mérkőzést élveznünk kell, teher nélkül fiatalos lendülettel kell kézilabdáznunk. 
 
Erhárd:
Nagyon várom már a következő szezont, viszont előtte még van egy fontos dolog. Az U19-es EB és az azon való minél sikeresebb szereplés.

Milyen célokat tűztetek ki magatok elé a következő szezonra?
 
Kristóf:
Minden meccsen 110%-ot fogok kiadni magamból, nem lesz védhetetlen lövés és mindent bele fogok adni az egész szezonban.
 
Erhárd:
Fizikálisan szeretnék sokat fejlődni, illetve a technikai repertoáromat még tovább fejleszteni. Szélső vagyok, fontos lesz, hogy ezeket megvalósítsam. 

Köszönjük fiúk az interjút! Sok sikert és büszkék vagyunk rátok!